NOVOGODIŠNJI SPA

Želite dočekati Novu godinu u luksuznoj vili s unutarnjim bazenom? Može, evo koliko morate izdvojiti za noć!

Villa Estate da Noi, Hvar (od 650 eura/noćenje)

 Adriatic Luxury Villas
U turističkim agencijama doznajemo da je potražnja za kućama za odmor ovog tipa isključivo sezonska, ali prema iskustvu jednih vlasnika takvo ulaganje se itekako isplati

Iako smo inicijalno planirali graditi vanjski bazen, u odluci za unutarnji pomoglo nam je to što smo, istražujući tržište, shvatili da u Hrvatskoj nema puno takvih objekata pa smo se ohrabrili na taj potez. Tim više što nam se činilo da će se sjajno uklopiti u drvenu kuću, a ne treba posebno niti spominjati da smo dobili objekt koji je aktualan i zanimljiv tijekom cijele godine te ne ovisi o sezoni kupanja, govore nam Irena i Tomo, vlasnici nedavno otvorene kuće za odmor Nightswim Inn u Vrbovcu.

Njihova moderna drvena koliba s unutarnjim bazenom ima odlične recenzije na platformama za iznajmljivanje turističkih objekata, što potvrđuje i podatak da su u razdoblju božićnih i novogodišnjih blagdana popunjeni 18 dana zaredom. Jednim dijelom to mogu zahvaliti promotivnim cijenama - u prosjeku iznose nešto više od 200 eura po noćenju - ali i ciljanim unutarnjim sadržajima poput bazena koji privlači goste, posebice u ovom zimskom periodu.

image

Nightswim Inn, Vrbovec (od 200 eura/noćenje)

Foto Studio Uno
image
Foto Studio Uno

No, oni su jedni od rijetkih investitora koji su se odlučili na taj potez. Tržište kuća za odmor s unutarnjim bazenom u Hrvatskoj ima velik potencijal, iako je ponuda zasad vrlo skromna. Turističke agencije govore nam kako potražnja za vilama tog tipa raste u ovo doba godine, a najveća je u periodu dočeka Nove godine. U ljetnim mjesecima gotovo da nema upita za njih jer su gosti tada fokusirani na boravak na otvorenom, blizinu mora i vile s vanjskim sadržajima. Možda upravo u tome i leži razlog male ponude. Iako iskustvo Irene i Tome govori potpuno suprotno: oni su bili popunjeni i tijekom ljeta.

image

Vila Noble, Bale (od 870 eura/noćenje)

Villas Guide
image
Villas Guide

- Izvođenje unutarnjeg bazena velik je trošak za vlasnike, a s obzirom na to da smo ipak primarno ljetna destinacija i potražnja za takvim vilama nije velika, mali broj vlasnika odlučuje se za takvu investiciju. No, nedvojbeno je da prostora za napredak ima, pogotovo ako uzmemo u obzir da bi povećanje ponude takvih vila pozitivno utjecalo na produljenje sezone - kaže Dragana Kalac iz agencije VillasGuide.

Ivanka Štoković iz agencije Travel Turist, koja pokriva najtraženije destinacije - Gorski Kotar i Liku, navodi još jedan eventualni nedostatak za investitore takvih objekata: većina je rezervacija na kraći period, od dva do pet noćenja, dok je trošak iznajmljivanja takvih objekata puno veći u odnosu na iznajmljivanje vila u ljetnim mjesecima.

Cijene najma na području Gorskog Kotara i Like kreću se od 250 do 1300 eura po noćenju, ovisno o dužini rezervacije.

image

Cottage House, Lički Osik (od 270 eura/noćenje)

Travel Tourist
image
Travel Tourist

Vile s unutarnjim bazenom traže se i na jadranskoj obali. U agenciji Adriatic Luxury Villas izdvajaju okolicu Šibenika i Zadra, gdje se za neke vile traži minimalni boravak od sedam noći, uz dolazak i odlazak isključivo subotom.

- Ono što vile višeg cjenovnog ranga razlikuje od onih nižeg zasigurno je blizina mora ili centra grada kao i razni dodatni sadržaji. Ako vila osim unutarnjeg bazena uključuje i jacuzzi, saunu, privatnu teretanu ili sportske terene, cijena joj se znatno povećava. Osim toga, neke vile imaju i privatni vinski podrum s domaćim vinima ili pak prostorije za zabavu s biljarom, pikadom i sličnim sadržajem - kaže Ella Malenica iz agencije Adriatic Luxury Villas.

image

Villa Estate da Noi, Hvar (od 650 eura/noćenje)

Adriatic Luxury Villas

Dodaje kako se cijene najma vila s unutarnji bazenom iz njihove ponude trenutačno kreću od 427 eura pa sve do 2900 eura po noći. Na to, naravno, utječe period iznajmljivanja, kao i veličina i kapacitet pojedine vile.

Dosta objekata već je popunjeno za Novu godinu, s tim da se neki od njih, kažu u agencijama, rezerviraju i do godinu dana unaprijed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:18