RIJETKA PONUDA

Prodaje se stan u najpopularnijoj starijoj zgradi u Zagrebu. Pogledajte cijenu i potencijal...

 RCN
Uz Drveni neboder arhitekta Iblera u Martićevoj ulici, Vitićev Šareni neboder u Laginjinoj, ovo je jednako omiljena zgrada iz 20. stoljeća za stanovanje

Na tržištu nekretnina pojavio se stan u zgradi koja je vrlo popularna, naročito među kulturnjacima, ljubiteljima arhitekture i dizajna, za stanovanje, ali i za manje radne prostore, atelijere. Riječ je o zgradi koja se nalazi na adresi Vukovarska 35-35a, koju je legendarni arhitekt Drago Galić projektirao 50-ih godina prošlog stoljeća po uzoru na Le Corbusierov Unite d‘ habitation u Marseilleu.

Kako pišemo u aktualnom broju magazina D&D, ovdje ima mnogo dizajnerski uređenih domova i nekoliko poznatih stanara. Ipak, radi se o specifičnoj publici vlasnika koja preferira ovakvo stanovanje u širem središtu grada.

image
RCN

Uz Drveni neboder arhitekta Drage Iblera u Martićevoj ulici i Šareni neboder Ive Vitića, ovo je svakako u Zagrebu jednako omiljena zgrada iz 20. stoljeća za stanovanje, za znalce koji to znaju cijeniti.

Stan koji se pojavio u ponudi za prodaju veličine je 97 kvadrata i traži se za njega 335 000 eura, odnosno oko 3500 eura za četvorni metar. No, vjerojatno će biti nužna i obnova, iako je posebnost što je ostalo mnogo originalnog materijala u njemu. Samo pročelje zgrade, koja je spomenik kulture, nedavno je obnovljeno, te je terracotta i zelene boje. Ti su stanovi popularni, jer su dvoetažni i na neki su način kao stanovanje usred grada u maloj kući. I ovaj je dvoetažan, a nalazi se na 4 katu. No, imaju svoju specifičnost i nisu za sve ukuse.

image

Remax Centar nekretnina

image
Remax Centar nekretnina

Na stranici agencije Remax Centar nekretnina, koja ga prodaje je opisan: "Betonska zgrada u ulici Grada Vukovara 35 posebno je znana ljubiteljima arhitekture. Zgrada je protupotresno projektirana te izvedena. U stanu je sačuvan originalni raspored te većinom i originalni materijali - teraco pod u kuhinji, parket u sobama, dugi prozori, staklena vrata. Prostrani ulaz u zgradu uredan je i svijetao te ima dva lifta.", napisali su.

image

Potencijal takvih stanova može se vidjeti u ovakvim primjerima u aktualnom D&D magazinu

NEJA MARKICEVIC /CROPIX
image

Više u D&D magazinu, novi broj..

NEJA MARKICEVIC /CROPIX

Na zajedničkoj terasi ispred svakog stana nalaze se velike betonske posude s cvijećem.

Stan se prostire na dvije etaže povezane stepeništem. Donja etaža sastoji se od ulaznog prostora s predsobljem, kupaonice s toaletom i tuš kabinom, velikog dnevnog boravka s lođom, kuhinje s blagovaonom i dvije ostave. Brojni prozori gledaju prema Medvednici dajući puno svjetla.

Na gornju etažu, opisuju na stranici, dolazi se stepeništem, a sastoji se od dvije spavaće sobe, kupaonice s kadom i garderobne sobe. Orijentacija je sjever-jug.

U našem aktualnom D&D-u napisali smo i kako se radi o zgradi visokoj 32 metra, dvoetažni stanovi nalaze se na prvih šest katova dok su iznad manji stanovi i atelijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 10:33