SAVJETI IZ PRVE RUKE

Jedna tajna svih predivnih blagdanski uređenih interijera

Domovi se ne urede sami od sebe i definitivno ne u jednom odlasku u trgovinu ili u jedno popodne. Ako ste se pitali u čemu je tajna predivnih blagdanskih interijera, vrlo je jednostavno. Tajna je u pametnom planiranju.

Planiranje je zaista već pola odrađenog posla. Kada se radi o uređenju doma, spontanost može postati pomalo rizična za sve stavke blagdanskog uređenja: vrijeme, novac i sam rezultat. Kada znate otkud zapravo dolazi vaša inspiracija, koju paletu boja ste si stavili na raspolaganje, te koliko vremena i budžeta imate, bez sumnje ćete uspješno odraditi ovaj uzbudljiv, ispunjavajući i kreativan posao stvaranja blagdanskog ozračja u interijeru.

U nastavku vam donosimo nekoliko koraka uspješnog planiranja blagdanskog uređenja vašeg doma.

Pronađite inspiraciju

Omiljeni dio svakog uređivanja interijera je potraga za inspiracijom i osmišljavanje idealnih scenarija uređenja. Napravite moodboard ili pospremite sve ideje na svoj Pinterest i spremni ste za sljedeći korak.

Napravite popis svih ideja i materijala koji vam trebaju

Popis je potrebno napraviti kako biste znali koliko ćete vremena trebati za koji projekt i koliko će vas to financijski ispasti.

Postavite budžet i provjerite jeste li unutar budžeta sa svim idejama

Pogledajte koliko ste budžeta spremni potrošiti na dekoriranje stana. Možda nećete trebati baš ništa, možda ćete potrošiti 100-tinjak kuna na kupnju nekih materijala za izradu dekoracija, a možda još i više za kupnju gotovih dekoracija. Svakako razmislite o tome što već imate od materijala s prethodnog popisa, a koliko bi vas koštale dodatne stvari koje su vam potrebne.

Svakoj ideji pridružite potrebno vrijeme izrade

Do Božića je još otprilike mjesec dana. Od kada želite da je vaš dom u potpunosti uređen? Tom datumu prilagodite sve aktivnosti. Ne zaboravite da ćete nekoliko dana prije samog Božića vjerojatno raditi božićne kolačiće i uživati sa svojim najdražima.

Odaberite paletu boja

Sada je vrijeme da se vratimo na zabavnije dijelove našeg blagdanskog uređenja interijera. Prije svega, svakako odaberite boje koje želite koristiti kako vaš dom na kraju ne bi ispao previše šaren ili jednoličan.

Obavite kupnju

Još jedna aktivnost u kojoj uživamo je, naravno, kupnja. Možda ćete ići na više mjesta, stoga si osigurajte barem jedno popodne za kupnju.

Uživajte u dekoriranju!

Poanta planiranja nije ovdje da vam "ubije" svu volju za dekoriranjem, nego jednostavno zato da biste znali u kojem smjeru otprilike idete te da nema nekih neočekivano velikih troškova. Tijekom samog planiranja, pa čak i tijekom izrade, sigurno ćete mijenjati svoje želje i neće baš sve ispasti kako ste planirali - ali većina ipak hoće jer ste radili na temelju glavne ideje.

Izvor: freshome.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:12