Ljetni ugođaj u domu

Ako želite da vam dom zrači optimizmom i veseljem pogledajte ovaj stan!

 ROBIN VASSEGHI
Najbolji način za stvaranje veselog ljetnog ugođaja u interijeru je dodavanje žutih detalja, i po mogućnosti što više to bolje

Ovaj jednosobni stan u Švedskoj prilično je malen, no dizajneri su ga odlučili uveseliti žutim dekorom. Sočna žuta sofa, dizajnerska stolica, odgovarajuće knjige u spavaćoj sobi, slika i cvjetne tapete - čini se da su ovdje korištene sve tehnike dodavanja svijetlih naglasaka. Zahvaljujući tome, stan je pretvoren iz tipično monokromatskog u veselo prebivalište koje zrači dobrom atmosferom.

image
ROBIN VASSEGHI
image
ROBIN VASSEGHI
image
ROBIN VASSEGHI
image
ROBIN VASSEGHI
image
ROBIN VASSEGHI

Uređenje malog prostora dovoljno je izazovno i bez uvođenja cijelog spektra boja i balansiranja između dosadnjikavog i preglasnog interijera. Već i ptičice na grani znaju da bijela boja otvara prostor, no ponekad baš želimo prekršiti pravila i učiniti nešto odvažno sa svojim prostorom. Žarke i vedre boje već vladaju modnim pistama, a zavladale su i ovim domom, gdje su prigrljene unatoč malom broju kvadrata, a ovdje je riječ o veličini od 41 četvorni metar. Mala kvadratura nije ograničila dizajnere, već baš suprotno.

image
ROBIN VASSEGHI
image
ROBIN VASSEGHI
image
ROBIN VASSEGHI
image
ROBIN VASSEGHI

Kada je riječ o boji i hrabrim dizajnerskim odlukama, u malim se prostorima puno lakše upustimo u eksperimentiranje i biramo rješenja koja se inače ne bismo usudili primijeniti na velike prostorije. Upravo nam mali prostori omogućavaju da se zaista opustimo i svoj prostor učinimo posebnim, poput ovog.

image
ROBIN VASSEGHI

Prostor je prozračan, ispunjen je prirodnim svjetlom, lijepo je uređen i doima se udobno. Ove male, ali značajne karakteristike glavni su aduti stana s fotografija. Dizajneri su poštivali ukus vlasnice, koja je željela svjetlo drvo u cijelom stanu od ulaza u kuhinju do kupaonice. Ovaj izbor omogućio je vizualno povezivanje cijelog prostora, podijeljenog u dvije zone. Jednu polovinu stana čine kuhinja, blagovaonica i kupaonica, dok je druga namijenjena prijemu, odmaranju i radu.

image
ROBIN VASSEGHI

Interijerom dominira žuta boja koje ima ulogu nakita - privući pozornost i ističe njegove dobre karakteristike, dok nedostatak poput veličine baca u drugi plan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:21