JEDVA 47 KVADRATA

Zavirite u stan u kojem singerica nije samo ukras

Što je stan bez singerice – to ste se sigurno već zapitali pregledavajući interijere na našim stranicama. Točno, stara singerica je danas jako, jako popularna, pa se i u vrlo modernim stanovima često koristi kao element dekora. Vijest dana: našli smo jedan prekrasan stan u kojem se singerica koristi - za šivanje.

Vlasnica ovog stana od oko 47 kvadrata previše je zaposlena da bi tražila veći stan. Uostalom, tek danas, četiri godine nakon kupnje i useljenja, taj stan konačno izgleda onako kako je u početku i željela. Godinama je radila u korporacijskom uredu fensi-šmensi tvrtke Antropologie, pa je mnogo inspiracije za uređenje uzela iz njihovih trgovina. U Zagrebu ih, naravno, nema, ali adresa ovoga stana je filadelfijska. Vlasnica se zove Maddie Flanigan, a na internetu ćete to ime naći povezano s puno predivnog, čipkastog ženskog donjeg rublja. Ona je, naime, osnivačica brenda Madalynne Intimates, a po singerici s kojom počinjemo priču vidite da posao rado nosi i doma.



Možete je pratiti i na njezinu blogu, gdje daje savjete o šivanju. A možete čak i preko interneta kupiti donje rublje proizvedeno u njezinom vlastitom krojačkom studiju jer ga ima, i, jer se dio asortimana prodaje posredstvom e-trgovina.

A sada stan






Malo je reći da ovaj stan sadrži sve što treba imati dobro uređen stan. Posebno nam je drag jer na samo 47 kvadrata objedinjuje sve ono o čemu dizajneri govore u svojim praktičnim preporukama: i nišu s genijalnim, modernim tapetama (s motivom ždralova), i teški zastor koji je važan element skrivanja kreativnog nereda, i bicikl u dnevnom boravku kao dokaz da on doista može biti dekorativan… I rečenu singericu bez koje očito ne može nijedan savršen stan.






Njezin stil je, prema vlastitim riječima, ženstven, vitage i eklektičan. Inspiraciju nalazi u modernizmu pedesetih godina 20. stoljeća, ali dodaje mu dozu ženstvenosti (a tu ujedno govori i o dizajniranju svoga rublja). Kao idealan interijer navodi jedan iz Amazonovog novog showa - The Marvelous Mrs Maisel. – Taj mi je interijer estetski ideal – kaže Maddie.

Omiljeni u stanu su joj predmeti koje je naslijedila i uklopila ih u dekor na vlastiti, vrlo moderan način. Najmanje je ponosna na kupaonicu koju nije preuredila. - Renovirati kuhinju, dnevni boravak i spavaću, sve to za mene je svojedobno bio veliki pothvat i trošak, kupaonica jednostavno nije došla na red. Zamijenila sam slavine, dasku i umivaonik, ali tuš-kada je i dalje kakva je bila – kaže ona.

A što je najbolje što je sama u stanu napravila? To je, kaže, prostor za šivanje s ovim predivnim tapetama!

- Kada u stanu imate tako malo mjesta, važan je svaki centimetar. Ako hoću nešto raditi na stolu, najprije nešto drugo moram skloniti. S obzirom da nemam puno odjeće, maknula sam iz spavaće jedan ormar i u tu nišu uklopila kutak za šivanje. Ideju za to sam našla na Pinterestu – kaže ova višestruko talentirana krojačica.

Uživajte u fotografijama koje je našem omiljenom sajtu, a to je Apartment Therapy, ustupila Carina Romano.

Foto: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 21:08