Radison Blu u Splitu

Zavirili smo u novoobnovljeni Spalato Spa, čije uređenje potpisuje poznati JE‘R Studio

 RUPERT MUEHLBACHER/
Interijer je suvremen, no izuzetno topao, a već na prvi pogled prevladavaju prirodni materijali

Nakon što je nedavni završetak renovacije Spalato spa&wellness centra u sklopu hotela Radisson Blu u Splitu rezultirao reklasifikacijom hotela s četiri na pet zvjezdica, resortu je stigla i jedna relevantna nagrada. Više od 250.000 putnika diljem svijeta svojim je glasovima Spalato spa&wellness centru dodijelilo međunarodno priznanje "World Luxury Spa Award 2021" u kategoriji modernih, luksuznih hotela.

image
RUPERT MUEHLBACHER/
image
RUPERT MUEHLBACHER/

Moglo se to čuti na sinoćnjem predstavljanju novoobnovljenog spa centra splitskoj javnosti, na kojem su se okupili poslovni suradnici resorta, sportaši i dosadašnji klijenti, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Među ostalima, mogli su se vidjeti naši olimpijci u taekwondou, zlatna Matea Jelić i brončani Toni Toni Kanaeta, kao i sestre Ana i Lucija Zaninović.

image
RUPERT MUEHLBACHER/
image
RUPERT MUEHLBACHER/
image
RUPERT MUEHLBACHER/

Spomenuta nagrada krajem rujna stigla je u Split zahvaljujući jedinstvenom konceptu, koji je osim u interijeru temelj i svih tretmana u ponudi koji se izvode prirodnim, organskim proizvodima. Naime, arhitektonski JE'R Studio Jelene Radalj u ambijent spa centra pretočio je prepoznatljive simbole Dalmacije, kao što su more, kamen i svjež zrak, a stručnjaci i terapeuti integrirali su ljekovita svojstva ružmarina, bora i lavande kako bi se postiglo autentično iskustvo opuštanja i relaksacije za goste.

image
RUPERT MUEHLBACHER/
image
RUPERT MUEHLBACHER/
image
RUPERT MUEHLBACHER/

Interijer je suvremen, no izuzetno topao, a već na prvi pogled prevladavaju prirodni materijali: drvo, odnosno termički obrađen jasen, i zelenilo. Tako na samom ulazu dominira zeleni zid talijanskih majstora dizajna Bennetti Design. S drvom i zelenilom kombinirani su mekani tekstili, decentne dekoracije i elegantan namještaj, a sve zajedno je prožeto ugodnim mirisom. Južni dio Spalato Spa je potpunosti u staklu, kako bi se dobio osjećaj stapanja s eksterijerom.

image
RUPERT MUEHLBACHER/
image
RUPERT MUEHLBACHER/
image
RUPERT MUEHLBACHER/

Na ukupnoj površini od 2600 kvadrata smjestili su se 23-metarski grijani unutarnji bazen, dva hidroterapijska bazena, jacuzzi, dvije finske saune i parna kupelj. Tu su još i hladna fontana, Bucket shower tuševi, dovoljno prostora za opuštanje na udobnim ležaljkama i tiha soba. Sve to, naravno, s otvorenim pogledom na more. Na raspolaganju je i ekskluzivni, privatni spa sa zasebnim ulazom za jednu do dvije osobe, a velika terasa i vanjski bazen omiljeni su među gostima u toplijim mjesecima.

image
RUPERT MUEHLBACHER/

Podsjetimo, Radisson Blu Hotel & Spa od prošle godine bogatiji za 69 novih soba, kad je preuređen i lobi. Za njegovo uređenje zaslužni su arhitekti i dizajneri iz studija BWM. Inače, riječ je o studiju u čijem se dosadašnjem radu ističe austrijski izložbeni prostor za EXPO 2017, za koji su osvojili i Red Dot nagradu. Nagrađivani su i za intervenciju u prostoru povijesnog hotela Saacher, kultnog mjesta u centru Beča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 08:28