Vila na padini Omiške rivijere

Vila na padini Omiške rivijere

Sagrađena od stoljetnog ručno klesanog kamena
Profil
Info:
novosagrađena vila površine 260 kvadrata na parceli od 986 kvadrata
Lokacija:
Lokva Rogoznica, Omiška rivijera
Kontakt:
biliskov.com, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na blagoj padini, svega sto metara poviše šljunčane plaže u mjestu Lokva Rogoznica na Omiškoj rivijeri, smještena je prekrasna vila površine 260 kvadrata, sagrađena na kamenom bloku s gornjom etažom koja je zakrivljena u odnosu na prizemlje te čini moderni kubus. Već na prvi pogled jasno je kako se fantastično uklopila u postojeću okolinu, predivnu omišku rivijeru, koja je poznata po zelenim brdovitim površinama iznad kojih se nazire goli kamen Omiške Dinare. Iako se korištenim materijalima i oblikom ne nameće i ne narušava okruženje, posebna je upravo po svojim modernim linijama i stoljetnim ručno klesanim kamenom koji krasi njezino pročelje, odnosno po tom fantastičnom spoju lokalnih materijala, tradicionalne gradnje i moderne arhitekture.

Kuća je okružena zelenilom i prostranim dvorištem s ogradom, što gostima osigurava prijekopotreban mir, a njezina je lokacija samo sto metara od mora idealna za sve koji vole biti na osami, a opet blizu plaže i svih sadržaja koji ljetne praznike čine istinskim odmorom. Vila je kompletno opremljena za turističko iznajmljivanje i kategorizirana je s pet zvjezdica. U podrumu se nalazi predivno uređena spa zona koja priziva na odmor, relaksaciju i punjenje baterija. U njoj su sauna, teretana, hidromasažni bazen i kupaonica, a zanimljiv je detalj stakleni otvor na zidu prema bazenu kroz koji dolazi svjetlost. Tu je i gospodarska soba s praonicom rublja, centralnim bojlerom i garažom, uz koju se nalazi i studio apartman za poslugu. U prizemlju se nalazi kuhinja s trpezarijom i prostranim dnevnim boravkom te WC.

Cijeli južni dio je ostakljen i iz svakog kuta se pruža prekrasan pogled na more, a terasa i bazen pružaju potpunu intimu. Na katu su tri spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama u kojima je uvedeno podno grijanje. Što se tiče samog uređenja, mogli bismo reći da je interijer mladenački i veseo. Baza cijelog prostora je bijela boja, a nadograđivana je koloritnim detaljima i komadima namještaja. Pritom se posebno ističe kuhinja s blagovaonicom. Naime, bijeli blagovaonski stol jednostavnih je linija, a upotpunjen je stolcima zaigrane forme u raznim bojama, dok je sama kuhinja zanimljiva po gornjim elementima u nekoliko visina i kuhinjskoj pozadini iznad sudopera u pop-art stilu. – Kroz cijelu kuću je proveden VRV klimatizacijski sustav s pojedinačnim i centralnim upravljanjem, a opremljena je parlafonom, alarmom i videonadzorom.

Telefon, wifi, satelitska TV su u svim prostorijama. Kuhinja je kompletno opremljena svim aparatima i posuđem – naglašavaju u agenciji koja iznajmljuje vilu. Inače, vila je sagrađena prošle godine na parceli površine 986 kvadrata s projektnom dokumentacijom za gradnju još jedne vile površine 220 kvadrata. A kada smo već spomenuli Omišku Dinaru, valja istaknuti kako je njezin kameniti masiv strmih padina dug 16 kilometara, a najviši je vrh Kula na visini od 864 metra. Ukoliko ljetujete blizu Omiša, svakako se preporučuje planinarenje označenim stazama do vrha Kule, dok se za one koji žele biti što manje aktivni tijekom godišnjeg preporučuje barem posjet Radmanovim mlinicama ili tvrđavi Fortica.

Imate kuću ili interijer koji biste željeli podijeliti? Šaljite nam fotografije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 06:01