TOP INTERIJER

Vikendica iz snova: Nestvarno lijepa kuća koja spaja suvremeni i rustikalni stil

 Lauren DeBello Interiors
Teško je povjerovati da je ovo nekome „drugi” dom, ali očito ima i takvih sretnika

„Vikendica mojih snova”, tako dizajnerica naziva ovaj projekt uređenja kuće za odmor mlade tročlane obitelji. Slobodno se možemo nadovezati i reći – vikendica svačijih snova. Tko ne bi poželio ovakav jedan prostor za bijeg vikendom, a s obzirom na ovo magično uređenje slobodno bi mogao postati i mjesto za svakodnevni život.

image
Lauren DeBello Interiors

Iako je u našoj kulturi pojam vikendice ipak nešto drugačijI, kod Amerikanaca su ovi prizori koji su skoro pa uobičajeni pa nije čudno da se ova kuća rasprostire na čak 270 metra četvorni na dvije etaže. Smještena u Nashvilleu u Americi, odakle je i Lauren DeBello, dizajnerica koja ju je uređivala, kuća odiše luksuznom prostranošću, bistrinom, senzualnošću i harmonijom koja vas hipnotizira na prvi pogled. Doista, teško je povjerovati da je ovo nekome „drugi” dom, ali očito ima i takvih sretnika.

image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors

Sama Lauren DeBello kaže kako uvijek u svojim projektima prvenstveno stremi k tome da ugodi svojim klijentima, vodi iscrpljujuće razgovore s njima od samog početka pa do postavljanja posljednjeg jastuka u domu. Vjeruje kako je to jedini način da se dođe do konačnog proizvoda koji će klijenti nazivati svojim domom. U ovom slučaju vlasnici nisu imali previše zahtjeva, s obzirom da je kuća već pri kupnji posjedovala dobar raspored tlocrtno se nisu radila nikakve izmjene, nego je prvenstveno bio naglasak na stvaranju udobnog i ugodnog prostora koji će u detaljima koketirati sa suvremenim stilom, ali zadržati rustikalni šarm.

image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors

Dizajnerica se odlučuje na svemoćnu bijelu, kako na zidovima tako i u zavjesama i u pojedinim komadima namještaja koje suprotstavlja rustikalnom podu od terakota pločica koje su zatekli u dnevnom boravku. Vlasnici su željeli zadržati taj detalj pa se dizajnerica njemu prilagođoava postavljajući suvremene detalje kroz namještaj, ali ujedno stapa taj dio s ostatkom prostora kroz prirodne materijale poput drva, kamena i ratana. Prelazeći dalje od dnevnog boravka ka divnoj kuhinji dizajnerica postavlja čarobni prostor za opuštanje u obliku dvije viseće ljuljačke od ratana koje u potpunosti nameću ugođaj cijelom prostoru. Kuhinja je zvijezda za sebe, ali svakako može biti i zvijezda naslovnica časopisa za uređenje doma. Odabir trendovske zeleno- plave nijanse u kombinaciji s hrastovim podom ovaj dio kuće je definitivno nešto što bi svatko poželio u svome domu. Cijeli ovaj dio dobiva i na vrijednosti zahvaljujući sitnim detaljima i dobrim rasporedom te doista ocrtava jedan poseban karakter. Tu se u blizini još našla i blagovaonica s velikim stolom za šest osoba koja upotpunjuje onaj rustikalni šarm vikendice.

image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors
image
Lauren DeBello Interiors

Druga etaža se sastoji od dvije kupaonice, velike spavaće sobe za roditelje i dječje sobe te prostora za pranje i sušenje rublja. Stil uređenja u ovim sobama prati onaj s prve etaže, kombinacija rustikalnog i suvremenog s nizom elegantnih detalja koji daju otmjenost cijelom domu. Teško nam je odlučiti se koja je soba ljepša. Fina kombinacija bijele boje i drva koji su popraćeni s namještajem u antiknom stilu kao da vas uvlače u neki izmišljeni svijet, univerzum koji je nastao između korica neke dobre knjige gdje je pisac želio da tko god uđe u taj dom poželi nikada ne otići.

Mi bismo se ovdje rado ugnijezdili i ne bi tako lako otišli, sasvim mirni i zadovoljni da je ovo jedini dom koji imamo, a ne samo vikendica. I tako dok i dalje sanjamo, ostavljamo vas da uživate u ovim divnim prizorima koji se ne viđaju tako često, barem ne kod nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 13:04