INDUSTRIJSKI ŠIK

Totalno cool stan na drugom katu zgrade

 

Kada spomenemo loft, pomislimo na milijun prepreka, izazova i zahtjeva koje treba svladati ne bi li u konačnici nekadašnji derutni i prašnjavi interijer postao šarmantan, romantičan i nesvakidašnji stambeni prostor. Industrijski su prostori često zgrade koje su se nekada bile tvornice ili skladišta pa se prije svega postavlja pitanje vlasništva, a zatim stanje instalacija, fasade, vertikala i stubišta, ali i trenutna namjena.

Općeniti razlozi neiskorištavanja golemog potencijala za razvoj loft i penthouse stanova, nerijetko u zgradama kulturno-povijesne baštine, na etabliranim lokacijama u strogom centru grada, neuredni su suvlasnički odnosi i neplaćanje pričuve, što rezultira neinvestiranjem u infrastrukturu zgrada. Naravno, ti problemi nisu pravilo, već ovise od situacije do situacije i valja naglasiti da pozitivni primjeri itekako postoje, a jedan vam želimo predstaviti u ovom postu.

Kako maksimalno iskoristiti sve prednosti prostora u bivšoj industrijskoj zgradi s visokim stropovima i otvorenim planom i projektirati atraktivan interijer ugodan za život dobro znaju vlasnici ovog stana u Stockholmu, smještenog na drugom katu stoljetne zgrade. Ovaj se fantastičan dom zaista razlikuje od mnogih. Visoki stropovi, veliki prozori i puno svjetla bili su dobra osnova za stvaranje iznimnog životnog utočišta koju su vlasnici prepoznali i unatoč, relativno maloj kvadraturi, a govorimo o svega 53 četvorna metra stvorili impresivan dom. Mnogo je pažnje posvećeno dizajnu, koji je skandinavski s trijeznom paletom boja. Prva stvar koju ćete primijetiti je velika kućna knjižnica postavljena duž cijelog zida. Knjižnica u interijeru uvijek izgleda spektakularno i impresivno, a s ovakvim stropovima dojam se čak i povećava. Uz to, napravili su čak dvije galerije, jednu za spavaću sobu, koju su smjestili iznad kuhinjskog prostora, a drugu nasuprot, namijenjenu za dnevni odmor, a ispod koje je kubus s ormarima, što je također bila izvrsna odluka.

Ono što odlikuje ovaj dom je velika, privlačna i cool dnevna soba u kojoj veličanstveni prozori s visinom stropa i sirovim betonskim podom prostoru daju karakter koji nas je osvojio. Pogledajte ovaj fantastično uređen prostor!

Izvor: bosthlm.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 14:25