PARIZ? MA NE, ZAGREB!

Time, novootvorena slastičarnica u zagrebačkoj Teslinoj ulici

Zapanjujući hrvatski tradicionalni kolači u fantastično uređenom prostoru koji potpisuje arhitekt Ante Vrban

NAZIV MJESTA: Time
ADRESA: Teslina ulica 14
UREĐENJE INTERIJERA: arhitekt Ante Vrban
SLASTIČAR: Robert Hromalić
RADNO VRIJEME: od 11 do 23 sata
PRIMJER CIJENA: kolač od 30 do 40 kuna

Hrvatski tradicionalni kolači u drugom ruhu, dizajnu i na višem nivou posebnost su kojom slastičar Robert Hromalić namjerava privući goste u novootvorenu slastičarnicu Time u zagrebačkoj Teslinoj ulici.

U jedinstvenoj ponudi gosti mogu birati između pet do šest kolača koji se svaki individualno izrađuje na komad, a nude se i torte istih okusa u većim formatima. Lagani i jednostavni deserti u modernom formatu odlika su mladog slastičara koji je zanat pekao u Parizu.

U kolačima dominira jedna komponenta poput paste od lješnjaka, badema, oraha ili slanog karamela, a mogu se naći u različitim oblicima - od biskvita, moussea, kreme ili tankog tijesta. Hromalić je na ideju otvaranja slastičarnice došao još prije nekoliko godina, meni je smišljao i prije odlaska na školovanje u Francusku, a u realizaciju je krenuo kad se osjećao “tehnički spreman”. Iako će isprva u ponudi biti samo tradicijski kolači, s vremenom će goste dočekati nove stvari i iznenađenja.

- Kako će vrijeme ići, asortiman će se mijenjati te će u ponudi biti i kolači poput ‘cake’ ili gateau kolača koji će dolaziti u PVC boxu kako biste mogli naći elegantan poklon za vas ili vama drage ljude.

Od pića će se nuditi dvije vrste sokova. Za početak limunada s ružom i malinom, sok od naranče s bazgom i zelenim curryjem te šampanjac i kava - objasnio je ponudu voditelj Timea. Cijena za individualne kolače iznosit će oko 30 kuna jer kolači konceptualno nisu zamišljeni kao torte koje se režu na šnite nego se u svaki posvećuje puno preciznog rada i ljubavi, kazao je Hromalić, a to je potpuno novi stil na tržištu.

Interijer slastičarnice potpisuje arhitekt Ante Vrban koji vizualnim izričajem reflektira kulinarsku ideju.

- Sedamdeset posto prostora obučeno je u bronca baget ogledala kako bi refleksija kolača dolazila iz svakog kuta jer su oni primarna stavka cijelog objekta. Prostor je osvijetljen žutim LED svjetlima kako bi prostor učinio toplim i jedinstvenim. Boje zidova, pločica i svjetla stopila su se u cjelinu koja odiše energijom u blistavih 15 kvadrata, iskreno rečeno, čiste ljubavi - objasnio je Hromalić.

Izvor: Magazin Like!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:31