POGLED NA ŠUMU

Svjetlucavi stakleni dragulj usred šume iz bajke uređen stilu sedamdesetih

 BOUTIQUE HOMES
Dnevni boravak djeluje kao koktel salon u atriju, gdje vas staklene stijene zatvaraju sa svih strana i svjetlucaju iznad glave

Grad Deventer nalazi se uz rijeku Ijssel i poznat je kao drevno odredište, koje se može pohvaliti mnogim najstarijim lokacijama u Nizozemskoj, uključujući najstariju kuću u zemlji, najstariju knjižnicu i najstariji park, kao i značajnu crkvu iz gotičkog doba. Grad je također domaćin popularnih ljetnih filmskih i književnih festivala. U blizini ovoga grada nalazi se Epse - malo selo koje nudi jednostavne, ležerne mogućnosti rekreacije poput šetnje, planinarenja i vožnje biciklom po okolnim šumama i livadama. Između naseljenog dijela sela i nekoliko susjednih luksuznih vila dugo vremena je stajala obrasla i zaboravljena parcela koja se mogla pohvaliti jedino gustom šumom dok novi vlasnici nisu došli na ideju da unutar šume izgrade malu kuću koja ću u potpunosti poštivati lokaciju.

image
BOUTIQUE HOMES
image
BOUTIQUE HOMES
image
BOUTIQUE HOMES

Kuća se oformila kao svjetlucavi stakleni dragulj u šumi iz bajke. Naime, radi se o maloj kući koja je u potpunosti napravljena od stakla, osim živopisnog drvenog krova. Iako se radi o relativno novoj građevini, unutrašnjost je uređena u stilu sedamdesetih s otmjenim, ugrađenim kružnim kaučem kompaktno naslonjenim na mramornu ploču prošaranu ebanovinom i zlatom, stvarajući jedinstveni prostor koji spaja kuhinju i bar u kući. Dnevni boravak djeluje kao koktel salon u atriju, gdje vas staklene stijene zatvaraju sa svih strana i svjetlucaju iznad glave, ispod bujnog biljnog svijeta ovješenog blizu razine stropa.

image
BOUTIQUE HOMES
image
BOUTIQUE HOMES

Dvije spavaće sobe ugrađene su u gornju razinu kuće, svaka je opremljena bračnim krevetima postavljenim ispod kosih stropova i zidova obloženih drvom s krovnim prozorima koji štede prostor i džepnim vratima od ebanovine. Jedna, udubljena kupaonica u prizemlju ima dvostruki tuš, mramorni umivaonik, a ćudljiva paleta dekora iz 1970-ih nastavlja se unutar tuš kabine, obložene tamnim šljunčanim pločicama koje doprinose retro, naturalističkoj atmosferi kuće.

image
BOUTIQUE HOMES
image
BOUTIQUE HOMES
image
BOUTIQUE HOMES
image
BOUTIQUE HOMES

Na otvorenom, primamljivi prirodni bazen blago je uzdignut iznad zemlje u tamnom okviru koji oponaša strukturu doma. Bazen je s jedne strane obrubljen uskim podom i ljestvama, dok s druge strane niče netaknuta vegetacija. Cijela kuća izgrađena je na vrhu terase od betonskih ploča ispod drveća, a vanjska blagovaonica s kaminom postavljena je uz bazen.

image
BOUTIQUE HOMES

Sićušna kuća koja je ogromna kada je riječ o pogledu na šumu, ovaj prostor je stvoren kako bi u potpunosti iskoristio svoj položaj u netaknutoj, "zaboravljenoj" šumi. Jedina stvar koja odvaja unutrašnjost kuće od okolne šume su široki stakleni prozori i stropna okna. Izgrađena u stilu klasičnog staklenika, kristalno čista zajednička prostorija kuće u potpunosti je zatvorena prozorima i stropnim oknima gdje se možete zavaliti i nesmetano uživati u promatranju ptica i vjeverica, te gledati jelene i druge životinje kako lutaju tom šumom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:08