I TO JE MOGUĆE

Svjetlom okupano potkrovlje usred grada koje ruši sve predrasude o takvim stanovima

 Wrede.se
Prostrani otvoreni središnji dio stana spaja nekoliko zona, dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju s impresivnim plavim otokom

Danas smo za vas pronašli jedan zaista jedinstven dom u Stockholmu. U opisu lokalne agencija Wrede koja prodaje ovaj stan stoji jako zanimljiva povijest ovog prostora. Naime, iz agancije priopćavaju da je početkom prošlog stoljeća u ovom prostoru živio i radio slavni švedski slikar Carl Larsson. Kada smo bolje pogledali stan shvatili smo zašto ga je umjetnik i odabrao za svoje utočište. Stan je relativno nedavno preuređen i sada je jedan od najboljih stanova u potkrovlju u gradu s prekrasnim prozorima i dizajnom u nijansama plave.

image
Wrede.se
image
Wrede.se
image
Wrede.se
image
Wrede.se
image
Wrede.se

Prostrani otvoreni središnji dio stana spaja nekoliko zona, dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju s impresivnim plavim otokom. Ovaj dio ujedno zauzima i najveći dio stana, a u potpunosti je okupan prirodnom svjetlošću preko krovnih prozora te ruši sve predrasude o stanovima u potkrovlju. Stan također ima izlaz na balkon s jedne strane te svjetlost dopire i s te strane stvarajući prozračnu i ugodnu atmosferu u cijelom prostoru.

image
Wrede.se
image
Wrede.se
image
Wrede.se

Osim ovog prostora u stanu su još dvije manje spavaće sobe i kupaonica. Vrlo dobar raspored prostor je nešto vrijedno kopiranja, ali samo uređenje stvara prostor za življenje koji se rijetko viđa. Pazilo se na svaku sitnicu, od boja do materijala, oblika i dekoracija, sve čini ovaj prostor karakternim i živim.

image
Wrede.se
image
Wrede.se
image
Wrede.se
image
Wrede.se
image
Wrede.se

Plava i bijela boja dominiraju središnjim prostor oblikujući kreirajući pomalo mediteranski stil ili bar nešto što podsjeća na njega. Dok niz dekoracija, umjetnina i knjiga pričaju priču o nekom prošlom životu prostora.

Hrabro, s mjerom i ukusom ovaj stan možda i jest jedno od ljepših potkrovlja s kojima smo se susreli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 12:18