D&D GRAND PRIX 2018

Svečana dodjela nagrada D&D Grand Prix 2018: Najbolje domaće kuće i apartmani za najam

Uz nagrade za najljepše hrvatske apartmane i kuće za najam, ove se godine održavao i izbor za najljepše vrtove, balkone i terase...

U opuštenoj atmosferi i atraktivnom ambijentu restorana Atlanta Bocca Marai protekle srijede održana je svečana dodjela nagrada D&D Grand PRIX za 2018. godinu.

Časopis D&D, koji svake treće nedjelje u mjesecu izlazi uz Jutarnji list, najprodavaniji je i najčitaniji magazin za uređenje doma i kulturu stanovanja u ovom dijelu Europe, a iz broja u broj nastoji biti bolji, kvalitetniji i i inspirativniji. Izdati 12 brojeva časopisa godišnje, a pritom zadržati kvalitetu i naklonost čitatelja, nije lagan posao, ali magazin D&D već više od sedam godina uspijeva u tome. Upravo zato u siječnju ove godine s izlaženjem je započeo i njegov sestrinski magazin, D&D Vrt.

Ovogodišnji, četvrti D&D Grand Prix utoliko je posebniji jer je objedinio oba magazina, a tako i dva izbora; onaj za najljepšu kuću i apartman za najam te izbor za najljepši vrt i terasu, odnosno balkon. Natječaj je organiziran u suradnji s parterima, HEP-om, Zagrebačkim velesajmom i Semmelrockom te uz potporu sponzora - tvrtki Gorenje, Velux, Caparol, Jysk, Mali bazeni, Haby i Unopiù, a okupljen je žiri od petnaestero vrhunskih stručnjaka.

STRUČNI ŽIRI

U izboru za najljepšu hrvatsku kuću i apartman za najam u žiriju su bili Otto Barić, Ante Nikša Bilić, Tomislav Ćurković, Robert Križnjak, Kata Marunica, Alan Leo Pleština, Saša Randić, Mia Roth, Andrija Rusan te Nikica Tabain. Nakon pomnog i argumentiranog vijećanja žiri je donio odluku da je najljepša kuća za najam u Hrvatskoj porečka vila Euphrasiana vlasnice Karmen Opačak.

Ponosnoj vlasnici D&D statuu dodijelila je Ana Hanžeković, članica Uprave Hanza Medije, dok joj je Jasna Jelinek, arhitektica iz tvrtke Velux, uručila vaučer Velux proizvoda u vrijednosti 10.000 kuna. O najljepšoj kući za najam odlučivali su i čitatelji, prema čijoj ocjeni su pobijedili Nataša i Nenad Kraljević iz Brtonigle, koji su svoju stanciju iz 16. stoljeća renovirali u suradnji s dizajnerom Borisom Ružićem i rezultatom osvojili glasače. Arhitektu Ružiću i nagrađenoj obitelji statuu je uručila Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, a dodijeljena im je i Caparol unutarnja boja Indeko - plus u vrijednosti 5000 kn.

Kad govorimo o najljepšem apartmanu za najam, prema ocjenama žirija, najljepši je onaj Ive Generalić iz Omiša. Uz D&D statuu, pobjednica je dobila i poklon-bon tvrtke Gorenje u vrijednosti 10.000 kn koji joj je uručila Aleksandra Stanković, voditeljica marketinga tvrtke Gorenje Zagreb.

Odluka naših čitatelja razveselila je Marinu Karačić. Naime, njezin je apartman publika ocijenila najljepšim i time joj osigurala Caparol unutarnju boju Indeko-plus u vrijednosti 5000 kn, koju je pobjednici, uz statuu, dodijelila Verica Mazić, direktorica tvrtke Caparol Hrvatska.

Najljepše među čak 324 prijavljena vrta i balkona, odnosno terasa, birali su čitatelji, ali i stručni žiri u sastavu: Lana Mesić, krajobrazna arhitektica, Iva Filipović, krajobrazna arhitektica iz tvrtke Semmelrock Hrvatska, Andreja Čoh, moderna vrtlarica, autorica bloga Urbana vrtlarka, Berislava Picek, fotografkinja i zamjenica urednice magazina D&D VRT, te Mirela Mikšić, umjetnička direktorica Lela Design Studija.

Prema njihovom sudu, najljepša je terasa Bernarda Kuzmića na imanju Perunika, nedaleko gradova Roč i Hum. Tvrtka Semmelrock pobjedniku je poklonila ploče ili opločnike za terasu po vlastitom izboru u vrijednosti 7000 kuna, a nagradu mu je, uz statuu, dodijelila Iva Filipović.

DVOSTRUKA KRUNA

Publika je pak najljepšom proglasila terasu Zagrepčanke Valerije Marić kojoj je nagradu dodijelio Mario Maljković, voditelj prodaje tvrtke Unopiu, te joj uručio vrtni set Aurora u vrijednosti 8550 kn. U konačnici, dočekano je proglašenje najljepšeg vrta u Hrvatskoj. Bio je to šećer za kraj i jedina dvostruka kruna ovogodišnjeg izbora jer najljepši vrt u Hrvatskoj i prema ocjeni stručnog žirija i prema ocjeni publike zelena je oaza vlasnice Zdenke Matagić.

U bajkovit vrt u Čepinu utkano je 12 godina predanog rada, truda, njege i ljubavi prema biljkama, ali i životinjama koje ondje obitavaju. Dvostruka kruna zaslužila je OFYR Island 100 - 100 roštilj u vrijednosti 35.000 kn, ali i Lay Z Spa Vegas Jacuzzi u vrijednosti 6000 kuna, a koji je osigurala tvrtka Mali bazeni. Nagrade i statue vlasnicima pobjedničkog vrta uručio je Robert Hajdek, direktor tvrtke Haby, ekskluzivnog predstavnika OFYR-a za Adria regiju.

Nakon službenog dijela dodjele nagrada svi nagrađeni, članovi žirija, ali i ekipa redakcije i marketinga magazina D&D i D&D Vrt uživala je u zabavnom druženju kojem je pridonijela glazba DJ-a Dražena Seiferta.

Foto: Darko Tomaš/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 21:06