KIDS FREE ZONE

Supružnici izgradili zasebnu kućicu od 59 kvadrata za odmor od obiteljskih obaveza

 AISTE RAKAUSKAITE/
Kombinacija radnog i životnog prostora rezultirala je multifunkcionalnom strukturom, gdje integrirani namještaj zadovoljava različite potrebe

Rad od kuće može biti izazovan, osobito s malom djecom u blizini. Stoga je mladi kreativni par zamolio Studio Abacaxi iz Nizozemske da osmisli Garden Studio u kojem bi mogli raditi i primati goste, prenosi ArchDaily. Kombinacija radnog i životnog prostora rezultirala je multifunkcionalnom strukturom, gdje integrirani namještaj zadovoljava različite potrebe.

image
AISTE RAKAUSKAITE/
image
AISTE RAKAUSKAITE/
image
AISTE RAKAUSKAITE/

Budući da se u strukturi nalaze dva različita radna prostora, u kojima bi se mogli odvijati eventualni sastanci s klijentima i suradnicima, studio je podijeljen u dva glavna prostora. Logistički dva prostora mogu funkcionirati odvojeno, s kuhinjom i kupaonicom kao središnjom jezgrom. Kada se koristi za primanje gostiju, studio se pretvara u dnevni boravak, blagovaonicu i spavaću sobu.

image
AISTE RAKAUSKAITE/
image
AISTE RAKAUSKAITE/

Odabir za stvaranje integriranog minimalističkog interijera diktiran je željom za raznolikošću funkcija i ograničenim raspoloživim prostorom. Stvaranjem cjelovitog interijera od šperploče od breze, u malim prostorima može se postići suptilna i smirena atmosfera, ostavljajući prostor za personalizaciju. Izmjenično stubište i sklopivi krevet integrirani su i štede prostor.

image
AISTE RAKAUSKAITE/
image
AISTE RAKAUSKAITE/
image
AISTE RAKAUSKAITE/

Glavna konstrukcija je drvena na betonskoj ploči, odabrana zbog svoje održivosti i (troškovne) učinkovitosti. Drveni eksterijer s velikom staklenom prednjom fasadom uključujući klizna vrata stapa studio s okolnim vrtom i stvara vezu između interijera i eksterijera. Vlasnici ili gosti mogu uživati u večernjem suncu dok imaju vizualnu ili stvarnu vezu s vrtom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:15