U POSJETU

Supružnici Danijela i Martin sve dogovore zajedno, a onda krenu s uređivanjem po kući

 Privatna arhiva
Prostor koji odiše životom i ugodom odmah vas dočeka čim stupite u dvorište

- Kad smo se odlučili za obnovu kuće, suprug i ja smo sve polako isplanirali, a zatim tako i uredili. Kuću smo krenuli sređivati po segmentima tako da naš zajednički projekt još traje, a i onda kada je neki dio gotov moj suprug uvijek ima neke nove ideje... I tako se stalno upotpunjujemo i stvaramo sebi i djeci dom u kojem uživamo – kaže nam na samom početku Danijela Novak koja nas je ugostila u svojoj kući u Koprivnici.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Prostor koji odiše životom i ugodom odmah vas dočeka čim stupite u dvorište. Bogato uređena okućnica odlikuje se s nekoliko zona za odmaranje koje su precizno osmišljene do posljednjeg kamenčića i biljke. Sve ovo daje naslutiti kako su Danijela i Martin doista dugo i pozorno planirali sve do posljednjeg detalja.

Kuća se rasprostire na dvije etaže i na ukupnih 115 metara četvornih. Danijela nam objašnjava kako proces renovacije traje već neko vrijeme i da se prostor uređuje po segmentima i tempom koji njima odgovara. Veće i teže radove obavljaju majstori, a manje kreativna vlasnica i vlasnik. Obnovljen je vanjski dio kuće te dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja koji čine jednu veliku prostoriju.

- ­Kao što sam već ranije napomenula, sve se temelji na dobroj suradnji između supruga i mene. Sve zajedno dogovaramo i to onda ostvarujemo. Nemamo svoj neki određeni stil, ono što nam je oku ugodno, obično se za to i odlučimo. Tako i ovo unutarnje uređenje pomalo imitira industrijski stil, koji se uklopio savršeno u cijeli ambijent i mi smo s njime prezadovoljni- objašnjava vlasnica.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Glavna žarišna točka najvećeg prostora u kući koji ujedinjuje blagovaonicu, kuhinju i dnevni boravak su cigleni zidovi. Nedvojbeno zidovi od opeke daju karakter svakom prostoru gdje se nađu, pružajući pozadinu koja nadopunjuje ili se suprotstavlja drugim elementima dizajna sobe. U ovom slučaju odlično se smjestila u industrijski stil s ponekim elementima i rustikalnog, ljepota i ujednačenost zida od opeke daje teksturu i ljepotu cijelom prostoru.

-­Cigleni zid je ideja mog supruga i sve što ide uz njega. Martin inspiraciju crpi iz svoje glave. Zamisli kako bi izgledalo, napravi nacrt na papiru i tako to i ostvari. Drvena stajska vrata su također suprugova ideja jer se savršeno uklapaju u cijeli dizajn sobe, a definitivno podižu cijeli prostor – kaže Danijela.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Danijela nam govori kako je i kuhinja rađena po mjeri, gdje je proces bio jednak osmišljavanju i ostatka sobe. Martin ju je zamislio, nacrtao i dao na izradu. Vlasnici su htjeli kuhinju koja će se uklopiti savršeno u dom, a i da ujedno bude i praktična te da mogu uživati u njoj.

- Moj suprug jako voli crni i drveni namještaj pa je tako i kuhinja tu toj kombinaciji, a i ostatak kuće je u tim tonovima. Održavanje nije teško, dovoljne su samo vlažne maramice za drvo. Kako bi se boja lijepo istaknula, treba ju svakodnevno održavati i to je to – ističe vlasnica.

Novakovi na kraju zaključuju kako su do sada uspjeli sve savršeno napraviti baš po svojim željama.

- Ono što smo napravili u našem domu nama je savršeno, mi ga obožavamo jer ima jednu posebnu toplinu i ugodnu atmosferu u kojoj možemo uživati i iz koje nemamo potrebu, a niti volju ići bilo kamo drugdje, zato mi kao obitelj volimo provoditi svoje slobodno vrijeme upravo kod kuće jer smo si i stvorili takav dom da nam ništa drugo nije potrebno- zaključuje Danijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 16:00