COOL MJESTO U ZAGREBU

Štukature, mural, cigla, dizajnerski namještaj i zlatni detalji bili su dobitna kombinacija za uređenje salona o kojem svi pričaju

 Biljana Blivajs/Cropix
Dizajnerca interijera Iva Hirtz provela nas je kroz prostor za uljepšavanje u centru grada za kojeg mnogi govore da izgleda poput modernog stana

Dizajnerica interijera Iva Hirtz iz Studio divinitus pokazala nam je prostor u centru Zagreba, točnije na prvom katu zgrade u Gajevoj 4, kojeg je uredila. Riječ je salonu Angelore koji je prepoznao potrebu za plasiranjem visoko sofisticirane mikropigmentacije na hrvatsko tržište.

image
Biljana Blivajs/Cropix

-Kada sam prvi put ušla u ovaj prostor, već je bio svježe preuređen, sa novim parketom i upečatljivom ciglom na zidovima. Plan je bio urediti prostor efektno, te uskladiti želje sa postojećim stanjem. Inače, ovo je drugi salon kojeg uređujem za investitoricu Lorenu Rušin. Prvi salon je u Rijeci i taj je uređen u apsolutno drugačijem stilu - govori dizajnerica Iva Hirtz i dodaje kako je prostor organiziran u skladu s potrebama posla koji se tu odvija.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Tako je u ulaznom prostoru smješten pult za doček klijentica (i klijenata) te za naplatu i prodaju kozmetike. Prvi dojam je uvijek važan, tako je puno pažnje pridodano svim detaljima u ovom dijelu. Uz ulaz smještena je ostava/ radna prostorija za zaposlene te sanitarni čvor za goste. Ova ulazna prostorija gleda na dvorišnu stranu, a glavna i najveća prostorija, u kojoj se vrše usluge, gleda na Gajevu. Ta velika prostorija podijeljena je u dvije podjednake zone, svaka sa prozorom te sa prolazom u hodnik. Vizualno je pregrađena kliznim metalnim okvirom sa ispunom od crnih vertikalnih letvica koje krase i ostatak salona. Na lijevoj strani smještene su tri radne stanice za obavljanje glavne djelatnosti ovog salona. Desni dio od pregrade je dio u kojem se održavaju edukacije, tj. osposobljavanje i licenciranje kadra na području mikropigmentacije (trajne šminke, medicinske mikropigmentacije, popravljanje i prikrivanje loše urađenih prijašnjih pigmentacijskih radova) prema protokolima svjetskog brenda LONG-TIME-LINER® Make up.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

-Za potrebe edukacija tu su postavljena dva stola koja su većinom složena u kvadrat 140x140 cm, sa 6-8 sjedecih mjesta. Stolovi se prema potrebi odvajanju i postavljaju kao mini učionica. TV na zidu također je za potrebe edukacije. Kada se održavaju edukacije, u salonu nema klijentica ili drugih osoba tako da vrata na ovim prostorijama nisu bila potrebna. Treća prostorija ima vrata i to je manja soba sa jednom radnom stanicom - ističe Iva Hirtz koja kaže kako joj se jako svidjela cigla i parket koji su već došli u paketu s prostorom. To nikako nije htjela mijenjati. Želje investitorice Lorene uklopila je u postojeće i tako je ostvaren dobar miks svega. Topli crveni ton cigle i laminata prizemljen je sa crnim elementima koji se prožimaju kroz cijeli prostor, što kroz namještaj, što kroz dekorativne i pregradne elemente. Uz letvice i ciglu uspješno su smještene štukature na zidovima i stropu. Uglavnom prevladavaju zemljani tonovi, a od metala tu su efektni zlatni detalji.

image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix
image
Biljana Blivajs/Cropix

Dosta elemenata u prostoru, saznajemo, rađeno je po mjeri, nešto je iz Ikee, Gnijezda, Marnica...

-Namještaj po mjeri radila je tvrtka Drvona. Oni su, između ostalog, napravili donji dio pulta, letvice na zidu, i vizalne dekorativne pregrade koje smo postavili ispred dva prozora u ulaznoj prostoriji. Ta dva prozora gledaju na ne baš uglednu dvorišnu stranu na kojoj se odvija život susjeda. Cilj je bio sakriti takav prizor, ipak se ne uklapa u željeni sveukupni dojam, pa je ideja bila da se tu postave dekorativne crne letvice na kojima će biti po jedan kubus sa ogledalom u pozadini. Svjetlost prodire, a pogled je ljepši. Sva funkcionalnost je zadržana. Pult je, pak, iz savijenog MDF-a sa gornjom plohom od prekrasne ploče mramora koju smo nabavili u Sv. Nedelji - otkriva dizajnerica interijera.

Od ostalih detalja ističe se i mural na zidu po nazivu Nebo kojeg je radila tvrtka Studijo. Fotelje u ulaznom dijelu su replike poznatog Hansa Wegnera i Edwarda Wormleyja. Luster je zlatni sa potamnjenim staklom. Štukature su NMC kupljene u Kalceru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 20:29