Mala poslastica

Stančić od svega 25 kvadrata s morskim ugođajem u Rijeci, tik uz stadion Kantridu

 JOSIP ČEKADA/CROPIX
U jednom od prepoznatljivih riječkih nebodera, na petom katu smjestio se studio-apartman nazvan Blue Vista

Vlasnica nas vodi kroz makeover interijera koji se nalazi na četvrtom katu prepoznatljivog riječkog nebodera, tik uz stadion Kantridu

Prve asocijacije na ljeto mnogima su sunce, more, opuštenost, kupanje, jedrenje, ribarske mreže, sve nijanse plave, školjke i zvijezde, prirodni materijali poput ratana, lana i konopa... Svi ti motivi, boje, materijali i oblici, koji prizivaju morski ugođaj, prisutni su u malom studio-apartmanu u Rijeci, koji je uoči turističke sezone doživio pravi makeover.

Put nas je ovaj tjedan odveo u zapadni dio grada, ljubiteljima nogometa dovoljno je reći uz nekadašnji stadion NK Rijeke, Kantridu. U jednom od prepoznatljivih riječkih nebodera, na petom katu smjestio se studio-apartman nazvan Blue Vista, površine samo 25 četvornih metara. Njegova nam je vlasnica ispričala kako je u apartman unatoč maloj kvadraturi uspjela smjestiti odgovarajući broj ležajeva, a s obzirom na to da ju uređenje interijera privlači već dulje vrijeme, odlučila se okušati u dizajnu apartmana te je sama sve uredila.

image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX

Uređenje je počelo s tirkiznim drvenim panoom ‘Beach rules‘, a ideje su se nizale jedna za drugom. Uslijedili su detalji kao što su morska mreža, morske zvijezde, police s konopcima, drveni stolci...

image
JOSIP ČEKADA/CROPIX

Ostava kao garderoba

- Prostoru je bila potrebna potpuna adaptacija. Radove smo započeli prošlog ljeta, bez žurbe i stresa koji obično prate adaptacije i s odličnom ekipom majstora. Studio-apartman konačni je izgled poprimio početkom srpnja ove godine - kaže vlasnica i dodaje da je izvorni tlocrtni raspored zadržan, a mijenjale su se sve vodovodne i električne instalacije te podne i zidne obloge, s time da se postavljala odgovarajuća zvučna izolacija.

- Kako bi se vizualno proširio prostor cijelog apartmana i istodobno dobila prohodnost, odlučila sam ukloniti sva sobna vrata, a potrebna vrata na kupaonici i walk-in garderobi zamijenila sam kliznim vratima s ogledalima. Tako se ulaskom u stan stječe dojam prozračnosti i širine jer se duž cijele desne strane hodnika proteže ogledalo - objašnjava nam te napomnje da s desne strane, tik do ulaza, garderoba u kojoj je skrivena manja perilica rublja.

image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX

Cijelim interijerom prevladavaju tirkizni tonovi, a blagovaonski stolci žute nijanse unose dodatnu živost u prostor

image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX

Jedna od intervencija odnosila se na prenamjenu ostave u spomenutu walk-in gardeboru, kako se dodatnim ormarima ne bi zagušio prostor postojeće višenamjenske sobe. Naime, tijekom dana soba može biti u funkciji dnevnog boravka, a tijekom noći u funkciji spavaće sobe zahvaljujući vrlo praktičnoj garnituri Faydom, koja se po potrebi pretvara u dva udobna ležaja ili u bračni krevet. U sobi su još mala rustikalna komoda i vješalica, a pogledom privlače i mediteranski detalji kao što su morska mreža, police s konopcima...

Zahtjevna kupaonica

U produžetku garderobe je kupaonica, koja je, prema mišljenju vlasnice, bila najzahtjevnija za preuređenje. Za zidove kupaonice odabrala je jednostavne, svijetle keramičke pločice većih dimenzija, koje uz ugrađeno veliko zidno ogledalo ostavljaju dojam puno većeg prostora.

- Kupaonicom dominira walk-in kabina rađena po mjeri s preklopnim vratima kojima se omogućava lakši ulazak u prostor za tuširanje. Kako bi se dodatno iskoristio prostor malene kupaonice, u zidovima su uzidane niše za odlaganje kupaonskih sitnica - opisuje.

image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX

Višenamjenska soba tijekom dana soba može biti u funkciji dnevnog boravka, a noću spavaće sobe zahvaljujući vrlo praktičnoj garnituri Faydom, koja se po potrebi pretvara u dva udobna ležaja ili u bračni krevet

image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX

I podovi su u svijetloj varijanti pločica koje svojim izgledom podsjećaju na drvene obloge, a protežu se u cijelom stanu.

U produžetku hodnika zona je koja objedinjuje kuhinju i bagovaonicu, s prozorom kroz koji se pruža predivan pogled na cijeli riječki zaljev, otoke Krk i Cres te na Park prirode Učka. Funkcionalna kuhinjica rađena je po mjeri u suradnji sa salonom namještaja Cadoro. Kuhinja je bijela sa smeđom radnom frontom i dijelom ormarića također u smeđoj boji, a opremljena je ugradbenom perilicom suđa i ugradbenim hladnjakom. Blagovaonskim prostorom dominiraju žuti stolci koji daju dodatnu živost apartmanu. Cijelim inetrijerom, pak, prevladavaju tirkizni tonovi.

image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX
image
JOSIP ČEKADA/CROPIX

- Upravo me ta tirkizna boja privukla i povukla u uređenje stana u mediteranskom stilu s prirodnim materijalima. Sve je, zapravo, počelo s tirkiznim drvenim panoom ‘Beach rules‘ koji sam kupila prije nekoliko godina i koji je neiskorišten čekao svoj trenutak. Stavila sam ga na zid i ideje su se nizale jedna za drugom. Uslijedili su detalji kao što su morska mreža, morske zvijezde, police s konopcima, drveni stolci... Oni su u studio-apartman unijeli željen morski ugođaj. Uz dodatak cvijeća i zelenila bez kojeg ne mogu zamisliti uređenje, zaokružila sam svoju priču, odnosno svoj mali ‘projekt‘ - zaključuje vlasnica.q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 11:35