Mali, ali intiman prostor za život

Stančić od 31 m2

U malim se stanovima uvijek postavlja pitanje kamo s krevetom, najvećim komadom namještaja koji posjedujemo i svakodnevno koristimo, a koji zauzima mnogo dragocjenog prostora. Od kaučeva na razvlačenje pa do kreveta ugrađenih u zid, svoj je mali prostor moguće opremiti tako da nam dnevni život ne pati zbog nedostatka prostora.

Stančić od samo 31 četvornog metra, koji možete vidjeti na fotografijama u nastavku, primjer je rješenja s ugradbenim krevetom koji začas postaje nevidljiv, skriven u drvenom okviru prekrivenom ogledalima. Jednosobni stanovi imaju tu pomalo nezgodnu karakteristiku da je sve izloženo pogledima, što najčešće uključuje i zonu za spavanje koja bi trebala biti intimna. No, u ovom je primjeru ta problematika domišljato riješena te se krevet pretvara u lažni ormar čija površina vizualno povećava prostor, s obzirom na to da je obložena ogledalima.



Krevet se spušta u zonu dnevnog boravka koji se sastoji od jednostavnog dvosjeda, drvene komode, stolice i malog stolića za kavu okupljenih na tepihu s geometrijskim uzorkom.


Na drugoj strani prostorije nalazi se kuhinjica opremljena bijelim kuhinjskim elementima i s aparatima od nehrđajućeg čelika. Posebnost kuhinje je, osim nježno zelenkaste i iznimno trendi boje kuhinjske pozadine, velika površina hladnjaka prekrivena reflektirajućim materijalom kojim se dodatno proširuje prostor.


Između kuhinje i dnevne sobe komadić je prostora iskorišten za blagovaonicu koja funkcionira i kao radni stol, a koja se sastoji od pravokutnog stola i dvije jednostavne stolice.


Odličan detalj u prostoru zidne su niše različitih oblika iskorištene za vješanje biljaka te slaganje knjiga i sitnica.


Jedan veliki prozor dovoljan je da bi cijeli prostor preplavila sunčeva svjetlost, a bijeli zidovi daju dodatnu prozračnost stanu.

Unatoč maloj kvadraturi stan ima i balkon na koji se izlazi kroz kuhinju, a na kojem se može sjediti i uživati u kavi na suncu.

Kupaonica s tušem mala je kao i ostatak prostora, ali dovoljna za osnovnu njegu. Slatko!

Izvor: Planete Deco
Foto: Boukhari

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 19:17