Sovilj store

Najpopularniji autor nakita napokon ima trgovinu u Zagrebu
Profil
Adresa:
Ambruševa 5, Zagreb
Radno vrijeme:
pon-pet: 10 - 19 sati, sub: 10 -14 sati
Cijene:
medaljoni 890 kuna, ogrlica s vilinim konjicem 2150 kuna

Dizajner nakita Nenad Sovilj otvorio je luksuzni Sovilj store sa zagrebačkom adresom. Sovilj store nalazi se u poznatoj art deco zgradi u samom centru grada u Amruševoj 5, a u prekrasno uređenom prostoru mogu se naći kolekcije Nenada Sovilja, kao i keramičke skulpture Borisa Bogdanovića, poznatoga beogradskog kipara, za kojeg Sovilj ističe da je jedan od najdarovitijih kipara nove generacije, te vrhunske mirisne svijeće Astier de Villatte.

Svijeće poznatog pariškog brenda Astier de Villatte izrađuju se ručno na jugu Francuske, a sastoje se od najfinijih sastojaka te su 100 posto prirodne i čiste, bez parafina i ostalih kemijskih proizvoda. Nenad Sovilj svoj je zagrebački store odlučio otvoriti upravo početkom blagdanskog mjeseca, a smatra da je to najbolji poklon koji je moga darovati sebi i svom gradu za nadolazeće blagdane. Sovilj store tako je postalo mjesto na kojem će poznati dizajner moći izložiti sve svoje umjetničke minijature. – Nakon trgovine u Hvaru te uz prodajna mjesta u Beogradu i Ljubljani, početkom prosinca napokon se otvario zagrebački Sovilj store.

U samom središtu grada, u prekrasnoj art deco zgradi u Amruševoj 5, prostor je uređen kombinacijom stilova i materijala koje se inače provlače kroza moje interijere, ali i kolekcije – kaže Nenad Sovilj. Dizajner dodaje da su dominantni element u interijeru Sovilj storea zidne tapete najcjenjeniije talijanske kuće Fornasetti, s ironičnim motivom prokurativa i majmuna, a sav namještaj koji se nalazi u lokalu izrađen je upravo prema dizajnerovim idejama.

– Namještaj je izrađen u hrvatskim tvornicama od orahova drveta, a materijal koji se provlači kroz sve elemente je bakar, moja trenutna opsesija, od kojeg su napravljeni svi stalci i svi držači u prostoru. Posebnom tehnikom plastificiranja zadržala se boja bakru, koji inače oksidira, i time se postigao sličan efekt koji postižem u svom nakitu: metale umećem u smolu i tako ih pretvaram u plemenite, one koji ne mijenjaju svoja svojstva u odnosu na atmosferu – objašnjava Sovilj. U Sovilj storeu nalaze se i popularni medaljoni koje je moguće kupiti po cijeni od 890 kuna, razne ogrlice poput one s motivom vilinog konjica za koji je potrebno izvojiti 2150 kuna te razni drugi komadi nakita, poput nezaobilaznih narukvica.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 01:04