NAJ DJEČJA SOBA PO ODLUCI ŽIRIJA

Soba koja se mijenja kako djeca rastu

 www.lilihalodecoration.com
Preuređenjem su spojene dvije manje sobe u jednu da bi se dobio prostor od 16 kvadrata, prvo za jednog dječaka, a sad za dva. Mama Lidija njihov je dekorater

Mladi bračni par iz Zagreba, Lidija i Božo Matijević, prije nekoliko godina odlučili su se na prodaju svog starog stana i kupnju novog, i to prvenstveno zato da dobiju više prostora za svoju obitelj i da njihov sin Toma može imati svoju sobu.

Iako su se na taj postupak odlučili u vrijeme krize i svi su ih odgovarali od toga, Lidija nije odustajala od ideje da Toma dobije prostor za sebe. Nakon što su napokon pronašli ono što im odgovara, Lidija je kao najbolja mama odlučila da će svome sinu napraviti najljepšu moguću sobu. Preuređenjem su spojili dvije manje sobe u jednu i dobili prostor od 16 kvadrata. Planirajući svoju budućnost, ipak su ostavili mogućnost da se u jednom trenutku ta ista soba opet preuredi u dvije ako budu imali još djece.

Processed with VSCO with a6 preset

I tako je i bilo - nekoliko godina nakon useljenja u novi stan dobili su još jednog divnog dječačića, Mateja, i sada je to postala soba za dva brata od skoro devet i jedne godine. Soba se mijenja kako njihovi malci odrastaju. Prvenstveno je namještaj koji je bio zatečen u dnevnom boravku smješten u Tominu sobu i tako je izvrsno popunjen dio sobe. Kako mala braća prerastu namještaj, tako ga Lidija i Božo prodaju i na taj način financiraju kupnju novog.

Za sve ideje zaslužna je brižna mama koja zajedno sa sinovima osmišlja i dekorira njihov prostor za igru i spavanje, a suprug vjerno izvodi sve Lidijine ideje, koje nikako da presuše. Naljepnice i trokutići koji se nalaze po zidovima sobe izrađuju Toma i mama, a tata je zaslužan za montiranje namještaja. Također uvijek sami bojaju sobe, a Toma im vrijedno pomaže u tome.

Processed with VSCO with m6 preset

Lidija ističe kako nikada ne kupuju preskupe stvari, a najsretnija je kada uspiju prenamijeniti namještaj koji je s vremenom izgubio svoju funkciju. Osim što svojom maštom i s puno ljubavlju Lidija stvara prekrasan prostor za svoje dječake, na ovaj način s njima stvara i posebnu vezu jer sve izrađuju zajedno i tako provode jako puno vremena skupa, što je želja svakog djeteta, ali i svakog roditelja. Toma i Matej uživaju provoditi vrijeme u svojoj sobi i igrati se na krevetu ili podu, što je najveća potvrda Lidijinu brižnom i prekrasnom uređenju.

Foto: www.lilihalodecoration.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:24