otvoreni raspored

Slatki stan za dvoje

Otvoreni raspored odlično je rješenje za male stanove, no isto tako zahtijeva puno pažljivije uređenje interijera jer je sve izloženo pogledima i lako se dobiva dojam nereda. Vlasnici ovakvih stanova nemaju mogućnost jednostavno zatvoriti vrata određenih prostorija prije dolaska gostiju kako bi se odmah cijeli stan činio urednijim. Interijer koji se nalazi na fotografijama izvrstan je primjer stana u kojem svaka stvar mora biti na svojem mjestu jer je zbog svog otvorenog rasporeda cijeli stan vidljiv. Prostire se na 42 četvorna metra i jedina odvojena prostorija u stanu je kupaonica.


Ulaz vodi u malo predsoblje i široki hodnik u kojem se nalazi i dodatni prostor za odlaganje kaputa te ulaz u kupaonicu. Osnovni prostor počinje kuhinjom smještenom duž zida. Kuhinja je mala, s bijelim ormarićima pločicama i hladnjakom u kontrastnoj crnoj boji. Blagovaonica koja slijedi sastoji se od tamnog kredenca za posuđe, bijelog stola i dva različitih para stolica. Radijatori koji se nalaze ispod prozora, a između različitih zona u prostoru na odličan su način skriveni od pogleda bijelim perforiranim pregradama.




Prostor blagovaonice pretvara se u dnevni boravak s kaučem naslonjenim uz zid, ukrasnom stalažom za knjige i mekim tepihom. Zanimljiv detalj je drvena škrinja u dnevnoj sobi koja funkcionira kao stolić za kavu. Televizor je u prostoriji postavljen na bočni zid i pa se tako može gledati i iz blagovaonice i iz dnevne sobe, ali nije fokus cijelog prostora.


Pokraj dnevnog boravka nalazi se prostor spavaće sobe koji je odvojen od ostatka prostora samo malim komadom zida - vrata su uklonjena kako bi se osigurala dobra protočnost i prozračnost prostora. U njemu se nalazi bračni krevet s noćnim ormarićem te veliki bijeli ormar s ogledalima na kliznim vratima. Cijeli je stan većinom neutralnih boja, a živost u njega unose detalji na policama i zidovima te ukrasni jastučići i tkanine. Jednostavno, a efektno!

Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 12:49