VIŠE REDA I ORGANIZIRANOSTI

SKRIVENE KUHINJE OPET SU IN: Pogledajte multifunkcionalne interijere koji će vas ostaviti bez daha

 Remodelista
Ovo su najveće prednosti skrivenih kuhinja i nadahnite se sljedećim prijedlozima!

Koncept skrivenih kuhinja nikad nije izašao iz mode, a posebno je aktualan u malim stanovima gdje je manjak kvadrature često jedan od glavnih nedostataka. U ovom slučaju, multifunkcionalne kuhinje savršeno su rješenje kako iskoristiti apsolutno svaki centimetar u prostoru.

Foto: Remodelista

Stiftung Habitat, Musikerwohnhaus
Foto: Michael Fritschi

Skrivene kuhinje savršeno odgovaraju suvremenom načinu života. S obzirom na to da imamo sve manje vremena za pospremanje i pripremu hrane, upravo su ovakvi kuhinjski koncepti idealni za postizanje više reda i organiziranosti u interijeru. Zatvaranjem vrata kuhinjskih elemenata stvara se osjećaj urednosti, organiziranosti i čistoće.

Foto: Francesc Rifé Studio

Foto: Remodelista

Foto: Remodelista

Prostorije manje kvadrature zahvaljujući ovakvim skrivenim kuhinjama postaju znatno veće jer mnogobrojni detalji prisutni u kuhinji ne odvlače pažnju, a pritom ni ne stvaraju dojam pretrpanosti u interijeru.

Foto: Remodelista

Foto: Remodelista

Ove kuhinje također služe za jednostavnije i bolje povezivanje s okolinom, odnosno ostalim prostorijama u domu. Isto je posebno vidljivo u stanovima gdje su zajedno povezani dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica. Kuhinje skrivene iza harmonika ili kliznih vrata pomažu da se kuhinja lakše stilski poveže, a tako sve u interijeru djeluje ujednačenije.

Foto: Mark Mahaney

Foto: Remodelista

Postoje i one kuhinje u kojima nije cijeli prostor kuhinje zatvoren vratima, već samo jedan dio - naprimjer onaj na kojem kuhate ili pak radna ploha gdje pripremate hranu. Za kakvu se god skrivenu kuhinju odlučili, jedno je sigurno - ovakvi koncepti u interijerima uistinu su idealno rješenje za gotovo svaki prostor u domu.

Izvor: Remodelista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:56