MJESTA KOJA VOLIMO

Showroom u kojem su zvijezde fikusi. I predivna odjeća

Hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov nije poznata samo po genijalnim, modernim odjevnim komadima. Ona je i veliki esteta, a najbolje je to pokazala stilom uređenja svog radnog prostora u centru Zagreba. Idemo tamo po vrhunsku dozu interijerske inspiracije!

Znate da postoje oni prostori u koje uđete i jednostavno vas začaraju. To su prostori koji imaju zaraznu energiju, u koje se lako zaljubiti i, naposljetku, to su ona mjesta iz kojih niste ni izašli, a već se želite vratiti u njih. Za nas je takav prostor AMR showroom u dvorištu Vodnikove 8 u Zagrebu. Na ovoj adresi radi i djeluje poznata hrvatska modna dizajnerica Ana Maria Ricov.

“Vjerujem da je čovjeku prirodno da se dobro osjeća među biljkama”



- Showroom se proteže na 60 kvadrata, pretežno je otvoren i ima visoke stropove te galeriju od 25 kvadrata. Pri samom odabiru prostora bilo mi je vrlo važno da se na istoj lokaciji nalaze i izložbeni i radni dio, stoga je pri konačnoj odluci presudan trenutak bio upravo galerija na kojoj sam smjestila radni dio. Ostatak prostora je izložbenog karaktera gdje je izložena odjeća s mojim potpisom, a taj dio je izrazito prostran i prozračan - priča nam 33-godišnja dizajnerica Ana Maria Ricov dok razgledavamo njezin uistinu divan showroom u kojem prevladavaju neutralni tonovi s mnogo bjeline. Nama se, pak, jako svidjelo što je značajan naglasak stavljen na biljke, dok je namještaj kombinacija Ikeinih proizvoda s komadima hrvatskih produkt dizajnera Grupa studio.

“Vjerujem da je čovjeku prirodno da se dobro osjeća među biljkama”



- Jako volim provoditi vrijeme u prirodi, koja je ionako čovjekov prirodni habitat pa je i potpuno prirodno došla potreba za pogledom na biljke i u radnom okruženju. Svakom godinom sve ih je više, sve su ljepše i uvijek se nađe dodatno mjesto za nove zelene ljubimce - sa smiješkom govori Ana Maria, otkrivajući kako su u njezinu showroomu pretežno fikusi, tamnozelenih mesnatih listova, koji je izrazito privlače jer mogu izrasti do impresivnih visina. Tu su još i drace- na, filodendron, hibiskus, damska pal- ma, spatifilum i druge - nabraja i ističe kako se svaki dan barem malo posvećuje svojim zelenim ljubimcima, ako ništa drugo, barem ih pogleda.

U prostoru su još i dracena, filodendron, hibiskus, damska palma, spatifilum...



Kako one meni pružaju vrlo ugodnu atmosferu, tako se i ja trudim njima odašiljati pozitivnu energiju. Pazim da uvijek budu pravilno hidrirane, dohranjene, a presađujem ih kada je potrebno - kaže.

MAKSIMALNA BRIGA I POSVEĆENOST
Ana Maria kaže kako se trudi da njezini brojni zeleni ljubimci budu pravilno hidrirani, dohranjeni i presađeni kada za to dođe vrijeme

Dodaje kako vjeruje da je svakom čovjeku prirodno da se dobro osjeća među biljkama. Tako je i s njezinim klijentima i posjetiteljima. Svi koji dožive prostor, kaže, oduševe se tako da je svima koji dožive prostor atmosfera vrlo ugodna i privlačna. - Planovi su mi održavati svoju zelenu oazu i polako je nadograđivati - s ponosom zaključuje poznata dizajnerica.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 00:38