PROVANSA

Seoska idila u predivnoj kući iz 18. stoljeća: Prošećite ovim divnim imanjem u Provansi

Iako potraga za idealnom kućom nije bila brza, niti jednostavna, upornost se isplatila

Čini se da se sve što dolazi iz Francuske ima stila. Ovog puta pažnju nam je privukla seoska kuća vlasnice poznate francuske PR agencije Sophie Douzal u Provansi u kojoj je njezin urođeni osjećaj za stil i uređenja zabljesnuo u punom sjaju.

Suprug joj je dao potpunu slobodu oko odabira kuće, ali je morala ispuniti tri kriterija. Prvo, morala je biti udaljena manje od 30 minuta od najbliže željezničke stanice TGV. Zatim, od Pariza nije smjela biti udaljena više od dva sata vožnje i posljednje, ni susjede nije želio vidjeti. Potraga je trajala pet godina i već je pomalo odustajala, sve dok nije pronašla ovo mjesto. Veliko imanje sa seoskom kućom iz 18. stoljeća čiji izgled prethodni vlasnici nisu mijenjali.

Jednom kada je obitelj pronašla savršeno mjesto, Douzal je krenula s uređenjem. Uredila je pansione za njihovo četvero djece i prijatelje. Napravila je tenisko igralište, bazena s pripadajućom kućicom te je pročelje kuće sa sedam spavaćih soba i šest kupaonica obojila u ružičasto. Željela je blijedo ružičastu kuću, koja sada izgleda upravo kako je htjela. U kući je zadržala izvorni pod od crvenih pločica, oslikala postojeća drvena vrata i interijer je opremila pomno biranim namještajem i predmetima. Posljednje radove je nedavno privela kraju.

U proljeće i ljeto obitelj svaki drugi vikend provodi u kući, već u petak, nakon škole, sjedaju na vlak kako bi do 8 stigli na večeru u vrtu. Kuća je, obično prepuna prijatelja i obitelji. Što ne čudi. Kupite kuću u Provansi i imat ćete prijatelje cijeli život!

Kako su posljednji radovi na kući završen, Douzal se sada može posvetiti uređenju vrta. Za rad na tom projektu je angažirala krajobraznog dizajnera Alexandra Philipa s Korzike i lokalnog vrtlara Benoita Hanharta, stručnjaka za ruže.

No, ovo nije kraj. Douzal već planira svoj sljedeći projekt. Planira kupiti jednu tradicionalnu francusku marku i ponuditi jugu Francuske lijepe salvete, tanjure, stolnjake i druge lifestyle predmete.

image
Douzal u šetnji s devetogodišnjom kćeri
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 13:53