DNEVNA DOZA SREĆE

Šarmantni stan dvije kreativne sestre koji će vam momentalno izazvati osmijeh - imamo i video

 Instagram /@donanddandy
Njihov dom idealna je scenografija za snimanje proizvoda poput ručno izrađenih stolića, tepiha, podmetača...

Eklektično, šareno, veselo, s daškom šezdesetih i sedamdesetih - tako izgleda ovaj berlinski stan u kojem žive dvije kreativne sestre, Cira i Lischa. Imaju zajednički Instagram profil Don & Dandy na kojem predstavljaju svoje DIY proizvode, a stan je tako živopisan da im je idealna scenografija za snimanje onoga što rade.

Ovaj sestrinski duo izrađuje simpatične stoliće za kavu u obliku kocki na koje su nalijepljene keramičke pločice, a fuge su često u drugačijoj boji, što pojačava dojam djetinje razigranosti. Posebno obožavaju pastelne boje - nježne nijanse ružičaste, svijetloplavu i lila. Njihovi stolići dolaze u tim bojama, a tako je uređen i ostatak stana. Zaobljeni ormarići, mekane linije, cilindrične ladice i vaze, organske forme, mnoštvo šarenog cvijeća... - sve to ovom stanu daje neodoljivi šarm i tjera na osmijeh. Sestre izrađuju i podmetače za čaše od pleksiglasa te tepihe u obliku cvijeća koji podižu svaki prostor.

- Tepisi su nam bili pravi bijeg od stresnog svakodnevnog života u svijet pun boja, izražaja i rukotvorina. Obično eksperimentiramo i biramo boje koje već možemo pronaći u sobi. Pazimo da u dizajnu tepiha tim bojama damo poseban prostor, kako bismo stvorili pravu ravnotežu s cjelokupnom estetikom. Također, uvijek nastojimo stvoriti netipične oblike kako bi se svaki komad zaista istaknuo - kažu sestre.

Namještaj su, kažu, pronašle na eBayu ili buvljacima.

- Prepustili smo se toku, pa kad god nas je neki predmet inspirirao, ponijeli smo ga kući i pronašli savršeno mjesto za njega. Primjerice, vintage kromirane Etagair police ili sada plava drvena komoda. Općenito, mi smo zagovornice boja i predmeta. Vjerujemo da šarena i ispunjena soba ima mnogo više priča za ispričati. Naš dom je oblik samoizražavanja, uđete u sobu i možete reći tko smo i što manifestiramo: slobodu, energiju i puno zabave - poručuju Cira i Lischa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 15:28