70 KVADRATA NA MORU

Šarmantna kuća na obali inspirirana morem

 

Mislima smo već odavno na moru i odmaramo se u pravo ovakvoj šarmantnoj, prozračnoj i morskoj kućici. Osim sunca i mora, ova ljetna kućica iz snova ima sve što nam treba za pravo morsko uživanje. Pa čak i dobre ideje koje bismo mogli uklopiti i u svoje interijere da nas barem podsjećaju na obalu, ako već nismo tamo. Ova kuća velika je 70 četvornih metara, sagrađena je prije 75 godina, a nedavno renovirana kako bi savršeno oslikala život pokraj oceana. Smjestila se na obali Kanade, a sastoji se od dvije spavaće sobe, male kupaonice, kuhinje i dnevnog boravka. Mnoštvo detalja daju joj osobnost i karakter. Većinu ovih detalja možemo svrstati pod morske - jer se radi o školjkama, špagama, djelovima broda, a prevladavaju plava, bijela i malo sive i žute boje.

Ovu je kućicu kupio bračni par s djetetom kako bi se opustili i odmaknuli od gradske gužve. Prilikom uređenja interijera vodili su se time da im prostor treba izgledati svježe i prozračno te su se upravo zato odlučili za dominantnu bijelu koju su onda upotpunili s paletom mnoštva plave, te detaljima žute i sive boje.

Od morskih detalja za oko su nam najviše zapeli uzorci prugica savršeno uklopljeni u gotovo svaku prostoriju te igranje s morskim elementima tamo gdje ih zapravo ne očekujemo - školjke na visećoj lampi ili uzorak plavih rakova na bijelim kuhinjskim zavjesama i ukrasnom jastuku u dnevnom boravku.

Izvor: styleathome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 17:12