STAN IZ PEDESETIH

Ružičasti i plavi dom za Miju i njezine roditelje

Mel je dizajnerica, a njezin suprug Mario radi u filmskoj industriji. Kad su odlučili kupiti svoj prvi stan, odmah su znali da ga žele sami urediti. Tražili su stari stan i našli jedan iz pedesetih godina.

Njega zapušteni stari stan nije osvojio na prvi pogled, ali Mel je vidjela u što će se, ovako prepun svjetla, pretvoriti.

U međuvremenu su se dogodile dvije stvari, jedna u svijetu interijera, druga u životu Mel i Maria. Pedesete su, zajedno sa svojom blagom pastelnom paletom boja, postale totalni hit. To je što se tiče interijera. Važnije, Mel i Mariu rodila se mala Mia. Tako je njihov prvi dom u velikoj mjeri odredila želja da u njemu postoji velika otvorena prostorija u kojoj će obitelj što više provoditi vrijeme zajedno. Tako je nastao dnevni boravak koji uključuje sve, od blagovaonice do kućnog ureda. Zavirimo u njihov dom u španjolskom gradu Alicante.


- Naš stan, prije nego što smo ga kupili, nikad nije prošao renovaciju. Malo je reći da je bio u potpunom neredu. Ja sam se zaljubila na prvi pogled, čim sam ušla. Svaka me je soba oduševila, zbog svjetla – ispričala je dizajnerica.





Velika pažnja posvećena je uređenju Mijine sobe. Dovršili su je prije njezinog dolaska na svijet, a paleta boja koja prevladava u čitavom stanu glatko se pretapa i u dječju sobu – ili je obrnuto?




Sad su već tri i pol godine otkako su uselili, a da bi uselili trebalo je godinu dana. – Šest mjeseci smo planirali i dizajnirali svaki detalj renovacije, od novog poda do kuhinjskih elemenata, a još šest mjeseci trebalo je da se to realizira. Od tada uređujemo polako, i glavni nam je cilj da naš dom bude toplo i radosno mjesto za nas, našu curicu Miju i naša dva psa, Coca i Marnija, kaže Mel.


Kad bi trebala istaknuti jednu stvar u stanu na koju je najponosnija, bila bi to komoda u dječjoj sobici. – Bila sam u osmom mjesecu trudnoće i opsjednuta željom da dovršim uređenje Mijine sobe - priča Mel . Nisam mogla naći prikladnu komodu koja bi unijela malo boje u sobu, i na kraju sam je odlučila napraviti sama. Ovo je zapravo komoda TARVA iz Ikee, a ja sam joj samo maknula noge i prebojala je. I dodala nove ručkice.

Najskuplje što imaju u kući – to su njihovi lusteri, kaže Mel. – Oboje smo veliki ljubitelji lampi! U stvari, lusteri i lampe su nam bili prva dekoracija doma. Nabavili smo ih čak prije kauča.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 22:36