TOP INTERIJER

Romantični boem s rokerskom dušom želio je da svaki kutak njegovog stana bude opuštajući

 Do Sy
Malo kada je industrijski stil toliko očit kao kreativni iskorak u prostoru

Vlasnik ovog divnog doma od 180 metara četvornih u Vijetnamu umjetnički je orijentirana osoba pa se ekstravagancija i "rokerski potpis" ogledaju u površini sirovih materijala betonskog zida, cigle i zahrđalog čelika. Na prvi pogled svatko bi mogao pomisliti da je ovo radni prostor umjetnika ili čak umjetnička izložba, ali zaista, malo ljudi je svjesno da je to samo dom običnog čovjeka koji ima srce umjetnika.

image
Do Sy
image
Do Sy

Malo kada je industrijski stil toliko očit kao kreativni iskorak u prostoru. Sustav visokih stropova donio je rješenje umetanja međukatne konstrukcije bez ikakvih prepreka. Cijeli prostor time dobiva protočnost bez obzira na kojoj se poziciji nalazite u pogledu na polukat, ujedno je moguće uživati u panoramskom pogledu iz svih pozicija.

Arhitekti iz arhitektonskog ureda Le House za Archdaily govor da im vlasnik ovog stana redovito šaljivo kaže: "Ovo je kuća za opuštanje, jer možete vidjeti da je svaki kutak ispunjen romantikom pa samo "nasumično" odaberite mjesto gdje možete "uroniti u snove " o mnogim divnim stvarima i emocijama.

image
Do Sy
image
Do Sy

Kako saznajemo jedan od glavnih izazova je bio taj što se ovaj stan nalazi na 33. katu i što je instalacija čeličnog sustava i po dužini i po visini bila veća od veličine usluge dizalice. Čelični sustav je stoga usitnjen i pri konstruiranju se moralo paziti da broj spojnih točaka i spojeva bude što je moguće manji. Konačni rezultat je stvorio karakteristike koje očituju emocionalnu koherentnost za ovaj jedinstveni dizajn.

image
Do Sy

S druge strane, više od 2/3 renoviranog prostora namijenjeno je za prostore za odmaranje ili "chilling", međutim, arhitekti su bili primorani urediti i funkcionalne prostore kao što su spavaće sobe i to u skladu sa zahtjevima otkačenog vlasnika. Osim udobnog "glavnog" dijela stana, tu su još dvije spavaće sobe za djecu ili grupe prijatelja koji dođu u posjete. Iako je trenutno vlasnik još uvijek samac, vrijeme je da kako sam kaže: "sanja o punoj kući i ljupkim bebama". Arhitekti vjeruju da će to učiniti dušu kuće zrelijom i da će ovo biti krajnja stanica za romantičnog boema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:17