Rockmark

Novi interijer prve glazbene knjižare i čitaonice u Hrvatskoj

Nedavno je preuređen zagrebački Rockmark, prva glazbena knjižara i čitaonica u zemlji. Radovi u Berislavićevoj 13 počeli su još u rujnu. – Unijeli smo dosta novih elemenata u prostor i velika većina njih izrađena je ručno, po mjeri, od prirodnih materijala – objasnio je Krešimir Blažević, vlasnik i voditelj glazbene knjižare Rockmark koja u Zagrebu posluje od 2010. godine.

Kako navodi Blažević, u Rockmarku se sada nalaze nove ručno izrađene police za majice i memorabilije te regal za knjige od paljenog drveta, a kao jedan od najzanimljivijih detalja ističe stolić izrađen od paleta čiju gornju plohu krasi motiv kasete. – Unutar police s knjigama ostala je jedna praznina i tu smo smjestili udobnu fotelju kako bi posjetitelji u miru mogli listati izdanja koja nudimo ili koja su na raspolaganju za čitanje – kaže Blažević. S novim uređenjem dolazi i nova ponuda te će se odsad na policama Rockmarka nalaziti još veći broj majica, knjiga i memorabilija.

Cilj Rockmarka je predstaviti baš sve knjige vezane uz glazbu koje su izdane u Hrvatskoj, no u ponudi su i brojna izdanja na engleskom , a po narudžbi kupaca nabavljaju i izdanja na drugim stranim jezicima.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:37