Premium restoran

Restoran i lounge bar Barolo: elegancija koja izaziva emocije posjetitelja, i to s razlogom

1
 Dorado Photography
Arhitekt Armin Mešić iz studija Fo4a Arhitektura stoji iza uređenja interijera restorana i lounge bara Barolo

Barolo restoran nalazi se u mjestu Jelah u blizini Tešnja i prostire se na 350 četvornih metara zatvorenog prostora te 70 kvadrata terase, što ga čini jednim od većih restorana u regiji.

- Premium restoran, uz odličnu kuhinju, zahtijeva i izvrstan interijer za potpuni užitak - govori arhitekt Armin Mešić iz studija Fo4a Arhitektura koji je imao zadatak urediti interijer restorana i lounge bara Barolo.

image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography

- Projektiranje interijera i izvođenje radova trajalo je godinu i sedam mjeseci. Prilično blokirani covid-situacijom uspjeli smo projekt privesti kraju. Prednji dio s terasom i ulaznim prostorom čini izlog zbog kojeg interijer dobiva "sneak peek" efekt, a koji možemo doživjeti na pravi način tek kad uđemo u objekt. Središnji dio isprekidan je stupovima koji nose police za vino i tu se nalazi prostor za grupno sjedenje ispod custom made lustera koji ambijent čine luksuznijim.

image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography

Šank je pozicioniran okomito, središnji je u prostoru i izravno je povezan s kuhinjom, a izgledom nenametljivo dominira prostorom. Izgled šanka naglašen je materijalizacijom epoksidne smjese, drveta i retropulta s difuznom rasvjetom uz police. Na ulazu u objekt nalazi se klavir, a na lijevoj strani je custom made instalacija na zidu s natpisom Barolo. Ima oblik i simboliku luka kao konstruktivnog dijela koji podnosi veća opterećenja i simbolizira ulaz, portal, što je ujedno i ulazni dio Barola - priča arhitekt Armin Mešić i dodaje da se ispred spomenutog elementa nalazi dio za visoko sjedenje, odvojen prolazom prema stolovima u središnjem dijelu. Na desnoj strani su niski stolovi i intervencija u prostoru sa zidovima koji sadrže štukaturu i zidnu rasvjetu uz paravane.

image
Dorado Photography

image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography

- Tekstil paravana nam je jako važan i prostoru daje mekoću. Pri dnu restorana je "bussines room" s djelomično odvojenom prostorijom, što je postignuto policama za vin i dekoracijama. Tu je lounge prostor, cigar bar i stol za objedovanje. U ovom projektu najvažniji nam je bio ambijent prostora koji nas pri ulasku treba prenijeti na neko novo, izazovnije mjesto. Mislim da ovakvim prostorima možemo izazvati jake emocije posjetitelja i postaviti nove standardne emotivnosti posjetitelja i doživljaja prostora - ističe Armin Mešić.

image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography

U restoranu pažnju krade još jedan simbol, dvometarski crni konj: njegovo značenje uključuje odlučnost, izdržljivost, hrabrost, slobodu, putovanja, ljepotu, veličanstvo i duh.

image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography
image
Dorado Photography

- Konji su omiljeni ljudima širom svijeta pa su bili važan faktori u mitologiji i folkloru mnogih kultura, kao i u osobnom životu ljudi - zaključuje arhitekt Armin Mešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 11:25