Projekt obitelji Turkalj

Transformacija kuće u malom mjestu Grabovcu nedaleko od Plitvica

Da od ideje do same realizacije projekta ponekad može proći i više godina uvjerili smo se nebrojeno mnogo puta, a bez jasne vizije i upornosti rijetko bi koja ideja i vidjela svjetlo dana. Priča je to svih vizionara i entuzijasta koji su se zatekli u sličnoj situaciji kao i obitelj Turkalj, koja je dva kata kuće odlučila transformirati u apartmane za najam za mnogobrojne posjetitelje NP-a Plitvička jezera.

– Dosta smo dugo planirali ovaj projekt i prošle smo ga godine odlučili provesti u djelo. Lokacija kuće je sjajna, što nas je potaknulo da otvorimo apartmane ekskluzivnog izgleda, a samom uređenju posvetili smo mnogo truda i pažnje. Apartmani imaju 4 zvjezdice, što znači da smo morali zadovoljiti jako puno zahtjeva. Osim ekskluzivnog izgleda, željeli smo ostati dosljedni lokaciji na kojoj se kuća nalazi, što znači da je uređenje moralo pratiti prirodu koja nas okružuje, ali na nešto moderniji način – priča nam Marija Turkalj koja je s bratom Antonijem krenula u realizaciju cijelog projekta.

Apartmani se nalaze u obiteljskoj kući u malom mjestu Grabovcu okruženom zelenilom, koje je samo osam kilometara udaljeno od Plitvica. Riječ je o dva apartmana, Elysian 1 veličine 75 četvornih metara i i Elysian 2 koji se nalazi u potkrovlju i veličine je 85 četvornih metara. Oba apartmana imaju dvije spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju, blagovaonicu, kupaonicu, toalet i balkon. Prostori su uređeni prema idejama vlasnika – brata Antonija, sestre Marije i najmlađeg brata, ali i roditelja koji su bili velika podrška.

– Željeli smo apartmane u kakve bismo i sami voljeli doći, što znači lijepo uređene, s detaljima koji čine razliku, čiste, tople i sa srdačnim domaćinima. Antonijo i ja smo veliki perfekcionisti pa i inače uočavamo sve detalje, a na njih smo pazili i u uređenju vlastitih apartmana – nastavlja Marija.

U interijerima prevladava drvo, a od boja bijela u kombinaciji sa sivom i bež. Kako je kuća okružena prekrasnom prirodom i šumom, vlasnici su i kroz uređenje željeli provući drvo, ali na malo moderniji način. Udobnu atmosferu u prostorima postigli su kombinacijom postojećeg namještaja s modernijim komadima kupljenim u Ikei i Emmezeti. Prilikom uređenja najviše su pažnje posvetili apartmanu Elysian 1, i to uređenju kuhinje i kupaonice u kojima su mijenjali sve pločice. Taj apartman ima i najviše drvenih komada koji su osvježenim bijelom bojom. – Elysian 2 je apartman koji se nalazi u potkrovlju i koji je potpuno izgrađen prema našim željama jer je prije uređenja imao samo vanjske zidove pa smo se mogli igrati s rasporedom prostorija – veselo zaključuje Marija.

Više informacija potraži OVDJE

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.


Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 13:10