INTERIJER

PRIJE POZNATI RESTORAN, A DANAS LIJEPI STAN Industrijski izgled apartmana u Crikvenici

 Matija Djanješić / HANZA
Stan u koji vas danas vodimo smješten je u obiteljskoj kući sa šest apartmana (Apartmani Bego) s bazenom i wellnessom, a nalazi se u Crikvenici.

- Cijela kuća, koju je projektirao moj tata, izgrađena je početkom 70-tih, ali veoma modernog izgleda. Istih godina u njoj se otvorio poznati restoran Bego. Prije tri godine mi smo kuću prenamijenili u šest apartmana - otkriva vlasnica Dijana Lukšić, koja zajedno sa suprugom Ervinom danas vodi poslovanje svih ovih apartmana. Isto tako, njih dvoje sami su uredili i interijere svih apartmana.

- Napravljena je adaptacija stana tako da smo odvojili stan od ostatka restorana i dobili 70-tak kvadrata stambenog prostora. Budući da je restoran imao dvije prekrasne sale, a ljubiteljica sam otvorenog prostora, pregrade smo napravili samo za sanitarni čvor i kupaonicu - govori vlasnica Dijana Lukšić i dodaje da su njezine želje bile da postojeći prostor prilagodi uređenju s obzirom na to da se on sastoji od prekrasnih detalja kao što su drvene grede na stropu, benkovački kamen na zidu, koji je prebojala fasadnom bojom u bijelo, te pročelje stana s velikim prozorima i stupovima od fasadne pune cigle, odnosno opeke.

Matija Djanješić / HANZA

Inače, prostor ovog stana sastoji se od dvije prostorije koje su odvojene rustikalnim vratima, što znači da su dnevni boravak i kuhinja odijeljeni od spavaće sobe tim zanimljivim vratima koja su vlasnici sami napravili. To im je, kažu, bio najveći izazov, s obzirom na to da su vrata duga tri metra i vise na kovanom kliznom nosaču.

Matija Djanješić / HANZA

- U spavaćoj sobi nalazi se i prekrasan kamin, također ostatak restorana. Nismo ga htjeli micati pa smo dobili veliku spavaću sobu s kaminom, a u kombinaciji s otvorenim kliznim vratima dobili smo i prekrasan jedaći prostor s kaminom, za druženje s prijateljima. U spavaću sobu se uklopio i walk in ormar, koji je također napravio moj suprug - ponosno priča vlasnica te priznaje da je htjela da stan u konačnici bude uređen u popularnom industrijskom stilu.

Matija Djanješić / HANZA

- Materijal koji prevladava u stanu je drvo, a boje su zelena, crna i bijela. Budući da smo oboje putoholičari, a moj suprug je i kapetan duge plovidbe, stan se sastoji od puno detalja s naših putovanja, kao što je velika slika zebre kupljena u siječnju u Cape Townu - govori vlasnica i ističe da u stanu nema dizajnerskih komada namještaja.

Matija Djanješić / HANZA

Matija Djanješić / HANZA

Kuhinja je kupljena u Lesnini od jednog njemačkog proizvođača, a ostatak namještaja većinom je naručen online, što je vlasnica Dijana, priznaje, prvi put radila, pa je bio veliki izazov, tj. rizik.

Matija Djanješić / HANZA

- Prvi put sam kupovala bez odlazaka u trgovačke centre i nervoze i stresa koji idu uz to. Iz topline svog doma u miru sam naručila sav namještaj i bila prezadovoljna isporukom, dostavom i kvalitetom - otkriva i dodaje da u stanu ima zaista puno upečatljivih detalja. Jedan od njih svakako je i stara singerica od koje je napravljeno postolje za umivaonik, ali i veliki jedaći stol od punog drva s intarzijom u sredini tamne boje. Jako se, kaže vlasnica, pazilo i na rasvjetu jer se stan nalazi u prizemlju i ima jako malo vanjskog svijetla.

Matija Djanješić / HANZA

Matija Djanješić / HANZA

Matija Djanješić / HANZA

Matija Djanješić / HANZA

Matija Djanješić / HANZA

Matija Djanješić / HANZA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 18:51