ČAROBNA I ŠARMANTNA

Preslatka kućica kao iz priča o Gospodaru prstenova

 

Strast prema određenim književnim ostvarenjima ponekad nadilazi klasičnu ljubav prema knjigama i filmovima i zahvaljujući upravo takvom emotivnom pristupu nastaju stvarni prostori koji kao da ne pripadaju našoj stvarnosti nego su dio nekog drugog, magičnog svijeta. Odličan primjer jednog takvog prostora kuća je Stuarta Granta, velikog ljubitelja "Gospodara prstenova", koji je u blizini mjesta Tomich u Škotskoj sagradio građevinu dostojnu pravih pravcatih hobita.

Čarobne vanjštine i šarmantne unutrašnjosti ova impresivna mala građevina oživljava zanimljivu arhitekturu iz knjiga slavnog Tolkiena. Sagrađena 1980-ih kuća je izvana u potpunosti prekrivena mahovinom, dok u njezinu unutrašnjost možete zaviriti prolaskom kroz velika okrugla vrata koja vode u predsoblje. Niski stropovi i neobičan oblik prostorija stvaraju dojam da se nalazite u pravoj podzemnoj strukturi.

Uređenje obilježava uporaba prirodnih materijala poput raskošnog masivnog drva i kamena, kao i šarenih uzoraka i boja koji prostor čine veselim i ugodnim. U potpunosti opremljena, kuća osim kuhinje, dnevnog boravka i kupaonice sadrži i dvije spavaće sobe, kao i radni kutak do kojih se dolazi drvenim spiralnim stepenicama.

U dvorištu koje okružuje ovu simpatičnu kuću možete uživati u pogledu na malo jezerce i vodenicu, kao i u okolnom zelenilu. Kako vam se čini ova dražesna kućica iz bajke?

Foto: Andrea Jarman

Izvor: My Modern Met

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:19