TOP 5

Pet najdražih kućnih predmeta poznate slikarice Pauline Jazvić u zagrebačkom domu

 Biljana Blivajs/CROPIX
“Retro predmeti za dom su mi odlični, a volim i skulpturalne komade, poput torbice iz Pariza”

Paulina Jazvić završila je Likovnu akademiju i Tekstilno- tehnološki fakultet, na kojem je danas docentica. Iza sebe ima mnogo samostalnih i skupnih izložbi. Našu poznatu slikaricu posjetili smo u njezinu zagrebačkom domu i zamolili da nam pokaže pet najdražih kućnih predmeta koji u njoj bude posebne emocije. Pogledajte što je izdvojila i zašto.

image
Biljana Blivajs/CROPIX

1. Kokeshi dolls

Karl i Coco meni su jedne od dražih popularnih Kokeshi igurica jer predstavljaju fashion ikone. Meni možda ovo nisu najdraži kreatori, ali itekako su bitne ikone u povijesti mode. Ovo je dar moje drage prijateljice koja zna da je moda važan dio mog života.

2. Skulptura kipara Frane Kršinića

image
Biljana Blivajs/CROPIX

Na moj likovni izričaj utjecali su suvremeni autori, ali i pojedina imena hrvatske moderne. Skulptura je uspomena od tate i podsjeća me na djetinjstvo. Oduvijek sam okružena umjetnošću, bez koje ne bih mogla živjeti.

image
Biljana Blivajs/CROPIX

3. Rucio torbica

Draga uspomena iz Pariza. Torbica ima zanimljivu unutrašnjost te je napravljena od drveta i izgleda kao mala skulpturica. Ova torba često upotpunjuje moje svakodnevne modne kombinacije.

image
Biljana Blivajs/CROPIX

4. Vintage Lachner camera

Kamera je kupljena na sajmu na Britancu prilikom jedne nedjeljne šetnje. Ima posebno mjesto u stanu, a sinonim

je za doba kada su nastale fotograije žena koje su meni inspiracija u radu.

image
Biljana Blivajs/CROPIX

5. Stari telefon

Kupljen je na buvljaku, a predstavlja vrijeme kad smo se čuli samo telefonom i nismo bili stalno dostupni. Podsjeća me na neka lijepa, davna vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 22:54