Industrijski stil

Ovo je ozbiljno dobar stan!

Fantastičan stan na slikama djelo je arhitektonskog studija Open AD - Architecture and Design i nalazi se u Rigi u Latviji. Velikog otvorenog rasporeda i visokih stropova zanimljivog je izgleda koji spaja industrijski stil s pojedinim skandinavskim detaljima.

Dnevna soba, kuhinja i blagovaonica objedinjene su u jedinstvenu prostoriju s izloženim crvenim opekama dodatno naglašenima elegantnim crnim namještajem za jasan i snažan kontrast. Kombinacija zemljanih tonova i velikih tamnih ploha stvara dramatičan dojam i atmosferu urbanog življenja.

Blagovaonicu čini stol za šestero smješten uz prozor kako bi se maksimalno iskoristilo dnevno svjetlo. Prirodna drvena ploha stola pomaže stvoriti osjećaj topline, dok njegova metalna struktura i metalna visilica koja ga rasvjetljava predstavljaju industrijski stil.

Visina stana iskorištena je za postavljanje visokih polica do kojih se dolazi pomoću klizećih ljestava, a rasvjeta je strateški raspoređena tako da istakne čak i najviše police u dnevnom boravku.

U kuhinji se nalazi i veliki tamni kuhinjski otok s ugrađenim sudoperom i gornjom plohom štednjaka te omogućuje dodatni prostor za sjedenje. Ostatak stana rastvoren je velikim plohama od mliječnog stakla u crnim metalnim okvirima.

Spavaća soba je iznimno jednostavna i bez velikih dekorativnih iskoraka. Glavna zvijezda ovog stana zaista je prostrani dnevni boravak u kojem bismo rado provodili svoje slobodno vrijeme, a vi?

Izvor: Homedit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 01:39