Budućnost je tu

Ovako bi trebala izgledati arhitektura 21. stoljeća: Kvaliteta i inovacija na prvom mjestu

 Ilya Ivanov
Kuća je izrađena u obliku "cijevi" promjera 3,5 metara i duljine 12 metara

Novi umjetnički objekt pod nazivom "Russian Quintessential" otvoren je na festivalu Archstoyanie. Autor projekta je glavni arhitekt Moskve Sergey Kuznetsov. Filozofska razmišljanja o budućnosti ruske arhitekture provedena su u djelo zahvaljujući jedinstvenim inženjerskim rješenjima i suvremenim građevinskim tehnologijama.

image
Ilya Ivanov
image
RUSTAM SHAGIMORDANOV/

Tema ovogodišnjeg festivala u Nikoli-Lenivnts parku je "Osobno". Projekt Sergeja Kuznetsova izravno je povezan s njegovim profesionalnim aktivnostima i dotiče tako hitna pitanja kao što su kvaliteta i inovacije u arhitekturi. U Rusiji je moguće projektirati i graditi na vrlo visokoj razini, a novi objekt to jasno dokazuje. Tim stručnjaka predvođen KROST- om pomogao je u oživljavanju autorske ideje.

image
Ilya Ivanov
image
Ilya Ivanov
image
Ilya Ivanov

“Nikola-Lenivets mjesto je gdje priroda, umjetnost i talent stvaraju pravu čaroliju. I zahvalan sam kustosima Archstoyaniea na prilici da postanem dio ovog nevjerojatno uzbudljivog procesa. Činilo mi se zanimljivim dati izjavu o onome što se danas smatra savršenstvom u ruskoj arhitekturi i pokazati da se u našoj zemlji mogu raditi kvalitetne stvari u velikim količinama. Tako je nastao projekt "Russian Quintessential" i moram reći da su mi kolege pomogle u provedbi upravo u onom obliku u kojem je zamišljen. Nadam se da će ova priča dobiti neku vrstu nastavka i da će biti relevantna za buduće generacije ”, komentirao je Sergej Kuznetsov.

image
Ilya Ivanov
image
Ilya Ivanov
image
RUSTAM SHAGIMORDANOV/

Kuća je izrađena u obliku "cijevi" promjera 3,5 metara i duljine 12 metara. Postavljena je na reljef s razlikom u visini, zbog čega konstrukcija doslovno "visi" u zraku. Za njezinu izradu korištene su složene inženjerske tehnike koje se obično koriste u brodogradnji. Na primjer, okvir građevine izrađen je od potpornih rebara poput tijela broda, a impresivnu težinu od oko 12 tona drži u ravnoteži samo šest vijaka.

image
RUSTAM SHAGIMORDANOV/

Prema riječima generalnog direktora KROST- a, upravo su metode brodogradnje omogućile oživljavanje izvorne zamisli autora. „Temelj metalnog okvira čine poprečni okviri - nosiva rebra postavljena na međusobnom razmaku od 500 mm i povezana pomoću uzica (vodoravnih vodilica). Zbog izolacije od poliuretanske pjene unutar paviljona, ugodan temperaturni režim održat će se tijekom cijele godine. Ovo je slikovit primjer kada se hrabre i originalne ideje provode sposobnostima suvremenog industrijskog i tehnološkog kompleksa - rekao je govornik.

Jedna od glavnih značajki projekta je bešavna obloga izrađena od lima od nehrđajućeg čelika debljine 4 mm. Ispod se nalazi sustav za preusmjeravanje zvuka bubnja kiše. Općenito, ovo je punopravna stambena zgrada sa svim modernim pogodnostima. Možete živjeti unutra - prenoćite, skuhajte večeru i istuširajte se. Interijer je somišljen u modernom stilu koristeći drvo i metal, a soba je opremljena svime potrebnim za ugodan boravak.

image
Ilya Ivanov

Ovako bi trebala izgledati moderna arhitektura - kvalitetna implementacija ideja, zanimljivi materijali i tehnologije, izvanredna rješenja u pogledu forme i dizajna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:05