Beč je stigao u Zagreb!

Otvoren je prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar

Više nema potrebe da pohodite Beč u potrazi za slasnim delicijama. Beč je stigao u Zagreb. Otvoren je prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar. Po uzoru na najpoznatiju bečku gastro ponudu, od sada i u Zagrebu možete uživati u okusima najboljih mesnih delicija.

U samom srcu Zagreba, na Trgu bana Jelačića, točnije u prolazu Harmica smjestila se nova meka za austrijski street food. Sam prostor uređen je moderno i minimalistički u dominantnoj crnoj boji s zanimljivim grafičkim rješenjima oslikanim na zidu što ga čini posebno zanimljivim. Tegle ispunjene raznim povrćem poslužile su kao dekoracija i detalj koji privlači poglede svih posjetitelja. Ianko uz pojam fast food vežemo „obična mjesta“ Wurst bar je dokaz da i takva mjesta mogu imati šarm i duh svjetskih metropola. Dizajn prostora potpisuju Kristijan Rendulić iz Arhikulture koji je ovom prostoru udahnuo suvremen izgled ugodan za boravak. Idealan spoj vrhunske austrijske hrane i interijera čine Wurst bar drugačijim od drugih.

Harmica je prekrasan prolaz u srcu Zagreba koji u zadnjih desetak godina postao depresivan i dosadan. Namjera vlasnika je bila prekinuti to propadanje i projektom Wurst bara pokazati kako se Harmici može vratiti stari sjaj, pričaju nam vlasnici.

Lokal se nalazi u sredini prolaza istaklnut je dobrim osvjetljenjem, čistim detaljima i jednostavnim formama. Interijer je malih dimenzija pa je u interakciju uključen i prolaz otvaranjem reklamnih izloga i pretvaranjem istih u niše za konzumaciju.

Zadržavanjem ljudi u prolazu dolazi do novih interakcija, što je bio i glavni cilj prilikom odabira lokacije, doznajemo od vlasnika. Osim toga, dobra je organizacija prostora definirana jakim elementima, poput polica ispunjenih zimnicom, koja se ujedno i prodaje, kompaktnim radnim prostorom te tematskom grafikom koja plijeni pažnju svih prolaznika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 21:31