Cvjetna oaza 

Osamdeset biljaka, sedam gostiju i pas u četiri kvadrata na devetom katu nebodera u Sigetu

 Biljana Blivajs/CROPIX
Sve na balkonu je rezultat vlasničinog truda te pomoći djeda i prijateljica

Primjerice, zid je napravila uz pomoć prijateljica s ciglama koje je donijela iz Istre. Ovo je kutak Maje Mačinko iz Zagreba

Profesorica fizike i politehnike Maja Mačinko bijeg od svijeta pronalazi u svojoj cvjetnoj oazi na devetom katu nebodera u zagrebačkom Sigetu. Balkončić od četiri kvadrata gleda na stadion Hrvatskog dragovoljca, park ispred zgrade, Knežiju i u pozadini na Medvednicu što vlasnicu posebno veseli.

image
Biljana Blivajs/CROPIX

- Radim dva posla, kao učiteljica tehničke kulture u osnovnoj školi u Velikoj Gorici te kao urednica za tehničku kulturu u Školskoj knjizi. U slobodno se vrijeme bavim robotikom i automatikom, kraće rečeno STEM-om. Nakon većine dana provedene za računalom ili u radu s djecom, potreban mi je bijeg od svijeta, a balkon je upravo to. Često mi tempo života ne dopušta odlazak u planine, što jako volim, i tada je balkon upravo nešto poput toga - priča nam simpatična Maja čiji balkon je bio u derutnom stanju kad je kupila stan.

image
Biljana Blivajs/CROPIX

- Sve na balkonu je rezultat mog truda te pomoći djeda i prijateljica. Nakon što smo balkon očistili, iz Istre sam donijela cigle za zid koji sam postavila sama u društvu prijateljica. Nakon toga sam svaku fugu prstima nanosila i popunjavala. Nakon četiri dana truda,zid je bio gotov - smije se Maja i dodaje kako je idući korak bio obojati pod bojom za beton, a zatim postavljanje drvenih kocki, “deckinga”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. srpanj 2022 08:34