Bezvremenski uređen

Obiteljski dom u zagrebačkoj novogradnji. Stan u širem središtu Zagreba baš po mjeri vlasnika

 Saša Lisjak
Studio Mirjane Mikulec ispunio je očekivanja vlasnika, koji su željeli originalan i bezvremenski prostor baš po svojoj mjeri

Suvremeni način života i navike uključuju i potrebu za funkcionalnim, ugodnim i modernim stanovanjem. Upravo sve to, kako su i zahtijevali vlasnici, ima četverosobni obiteljski stan od 100 četvornih metara u širem središtu Zagreba, čije uređenje potpisuje studio Mirjane Mikulec.

Interijer se sastoji od otvorene dnevne zone koja uključuje i ulazni prostor, hodnika koji vodi prema trima spavaonicama te dvije kupaonice, od kojih je jedna u jednoj od spavaćih soba. Budući da je riječ o novogradnji, nije bilo intervencija u tlocrtni raspored, uklanjanja zidova, kao ni mijenjanja podnih i zidnih obloga.

image
Saša Lisjak
image
Saša Lisjak

Kako bi se zatvorio pogled iz kuhinje prema ulazu u stan, izvedeni su visoki kuhinjski elementi koji ujedno funkcioniraju kao pregrada. Sa stražnje strane formirano je predsoblje s modernim okruglim ogledalom i mini policom s ladicama za odlaganje

image
Saša Lisjak
image
Saša Lisjak

UZORAK MRAMORA

Jedina su iznimka nove keramičke pločice s uzorkom mramora u kuhinji te promjena njezina oblika. Naime, kako bi se zatvorio pogled iz kuhinje prema ulazu u stan, koji je otvoren prema dnevnoj zoni, dizajnerica i njezin tim odlučili su produžiti kuhinju. Izvedeni su visoki kuhinjski elementi koji ujedno funkcioniraju kao pregrada. Sa stražnje strane kuhinjskih elemenata formirano je predsoblje s modernim okruglim ogledalom i mini policom s ladicama za odlaganje sitnica i modnih dodataka.

Time je kuhinja dobila više prostora za pohranu, a hodnik površine za praktične sadržaje koji usto svojom estetikom ostavljaju izvrstan prvi dojam odmah na ulazu.

image
Saša Lisjak
image
Saša Lisjak

GALERIJA NA ZIDU

Dugački dio kuhinje u obliku slova U spojen je s blagovaonskim stolom od svijetlog hrasta, čime se uštedjelo na prostoru. Dobiven je veći dnevni boravak, što je bila želja vlasnika. Prostor za blagovanje vizualno odvaja prostor kuhinje i dnevnog boravka koji čine osnovni elementi - kutna garnitura, stolić, komoda i tepih te tek nekoliko detalja.

U dnevnom prostoru otvorenog koncepta, kao i ostatku stana, isprepleću se dobro izbalansirani svijetli i tamniji tonovi koji su kombinacija zemljanih i neutralnih, a ravne i moderne linije oplemenjene su dekorima drveta u nekoliko nijansi te detaljima poput ukrasnih jastuka, vaza, slika i postera na zidovima. Najupečatljivija dekoracija mnogima će vjerojatno biti mini galerija na zidu kraj blagovaonice.

image
Saša Lisjak
image
Saša Lisjak

Svaka je spavaonica maksimalno iskorištena te sadrži spavaći dio, radni kutak te puno mjesta za odlaganje

image
Saša Lisjak
image
Saša Lisjak

SKANDINAVSKI STIL

Privatna zona s tri spavaonice s druge je strane ulaznog prostora, a uređena je u mladenačkom stilu i inspirirana skandinavskim stilom. Svaka od spavaonica, prema zahtjevu vlasnika, maksimalno je iskorištena i sadrži spavaći dio, radni kutak te puno mjesta za odlaganje. Dojam zatrpanosti spriječili su svijetli tonovi namještaja i zidova. U tome je timu Mirjane Mikulec veliki saveznik bio namještaj po mjeri, koji dominira i ostatkom stana.

image
Saša Lisjak

Takvim rješenjima stvoren je originalan i bezvremenski prostor po mjeri vlasnika, koji osim ugode, modernosti i funkcionalnosti karakterizira prozračnost te obilje svjetla. Ukratko, baš onako kako su vlasnici i priželjkivali na samom početku projekta uređenja.​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 01:47