Novo mjesto

Novi Zagreb je dobio restoran sa zdravom hranom

U zgradi Muzeja suvremene umjetnosti krajem prošle godine otvorio se restoran Zelena avenija koji nudi jela od ekoloških namirnica koja su zdrava, ali i toliko ukusna da ih i djeca obožavaju.

Novi Zagreb od kraja prošle godine ima prvi zdravi, vegetarijanski restoran, smješten ni više ni manje nego u prekrasnom objektu Muzeja suvremene umjetnosti. Riječ je o Zelenoj aveniji, restoranu otvorenom sa željom da se ponuda kvalitetne vegetarijanske hrane proširi i izvan centra grada te da se ljudima koji žive i rade u blizini ponudi zdrav i ukusan ručak.

"Vodili smo se načelom prirodno i cjelovito, nastojeći u našim menijima ponuditi što integralnije sastojke. Uz appetizerse, a la carte ponudu te slastice i napitke, najpopularnije je dnevno jelo pod nazivom Vege Tris. Ono se primjerice danas sastojalo od rižota s gljivama i dvije vrste bundeve, pohane cvjetače, slatkog graška s koprom te zelene salate s rotkvicama i limunom", rekla je o meniju glavna kuharica Maja Obajdin.

Ističe kako u restoranu uvijek koriste ekološke sojine prerađevine tipa tempeh, tofu, zatim kukuruz, smeđu rižu, kus kus, integralnu tjesteninu iz eko uzgoja...

"U nabavi povrća vodimo računa da kupujemo ono uzgojeno u Hrvatskoj i da se radi o povrću kojemu je sezona", dodaje.

Restoran ima desetak stolova, a kada zatopli bit će otvorena i terasa. Prostor je minimalistički uređen i duhom se uklopio u prostor muzeja u kojem se nalazi. Muzej periodično postavlja i instalacije/izložbe unutar restorana, pa tako zidove trenutno krase murali umjetnika Mirona Milića.

U restoranu ističu da će kod njih nešto za sebe pronaći osobe koje su vegani, vegetarijanci, sirovojelci, LCHF-ovci ili netko tko se hrani prema makrobiotičkim načelima, a meni se uvijek može individualizirati prema potrebi.


NAZIV MJESTA: Zelena avenija
ADRESA: Avenija Dubrovnik 17, Zagreb (zgrada MSU)
RADNO VRIJEME: pon-ned 8 - 20 sati (bistro), pon-sub 11 i 17 sati (ručak)
CIJENE: 28-38 kn glavna jela, dnevni meni 40 kn, kava s mlijekom 10 kn, svježe cijeđeni sokovi 16-18 kn.

Izvor: Magazin Like!

Foto: Berislava Picek/Hanza Media, Zelena avenija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:03