Ne propustite!

Novi magazin Dom i Dizajn na više od 200 stranica i u novom formatu potražite na kioscima!

 Novi Dom&Dizajn
Omiljeni časopis o arhitekturi, dizajnu, stanovanju i vrtlarenju na kvalitetnijem papiru i u boljem tisku. Ne propustite!

Dom&Dizajn je izlazio u kontinuitetu čak 15 godina. Prvo kao tjedni prilog na novinskom, a zatim kao revijalni prilog na glossy papiru, koji se, osluškujući tadašnje želje tržišta i odgovarajući na rastuću potražnju za temama iz područja arhitekture, dizajna i kulture stanovanja, pridružio timu Nedjeljnog Jutarnjeg te 2011. godine postao magazin koji je više od desetljeća, uz manje konceptualne i grafičke promjene, izlazio jednom mjesečno. Bilo je to doba koje je prethodilo uzletu internetskih portala i društvenih mreža, a D&D je postao apsolutni lider u tiskanim izdanjima kad je riječ o uređenju i opremanju životnog prostora, prateći i donoseći trendove, a istodobno promovirajući hrvatsko znanje, iskustva i dostignuća.

Naš prepoznatljiv brend dodatno se širio s raznim ekstenzijama, od mini vodiča džepnog formata i godišnjih specijala, do velikog Grand Prix natječaja, u sklopu kojeg smo, udruživši čitatelje i struku, birali najljepše hrvatske kuće, stanove, urede, kafiće... Uz megauspješni D&D Gold, koji se kao ljetno izdanje znao rasprodati u rekordnom roku, i odlično prihvaćen časopis D&D Vrt, namijenjen privlačnom svijetu vrtlarenja, a prateći digitalne trendove, naš je sadržaj postao dostupan i na vizualno privlačnom web portalu www.domidizajn.hr, koji bilježi zavidnu posjećenost.

image
Dom&Dizajn

Prvi i zasad jedini prekid u spomenutom dugogodišnjem razdoblju dogodio se početkom ove godine, nakon posljednjeg "starog" D&D-a u cijelosti posvećenog božićnim temama, koji je izašao u prosincu 2022. godine. Bili smo svjesni da je vrijeme za promjene, a znali smo i da je tržište spremno za nešto novo. Posljednja tri mjeseca sadržaj Dom&Dizajna, kao i ostalih nedjeljnih magazina Jutarnjeg lista, postao je dijelom novog tiskanog priloga N2, a paralelno smo radili na novoj, ekskluzivnijoj publikaciji koja svojim atraktivnijim formatom tematski obuhvaća arhitekturu, dizajn, stanovanje i vrtlarenje, ali se na zabavan, edukativan i estetski način odmiče od već viđenog.

Naime, odlučili smo da će se D&D od ove godine objavljivati kvartalno, odnosno četiri puta godišnje, na barem triput većem broju stranica, u novom formatu, na kvalitetnijem papiru i u boljem tisku. Entuzijastično smo pripremali koncept, kolegijali i brainstormali, odlazili na terene... Prevrtljivo proljetno vrijeme možda nam i nije išlo na ruku, a neke smo teme i prolongirali - ispalo je da nam ni 200 stranica nije bilo dovoljno za sve planirano. Ipak, možemo reći da je naš zadatak uspješno završio. Finalni rezultat možete vidjeti od četvrtka, 13. travnja. Tog dana na kioske izlazi naš novi Dom&Dizajn.

Ukratko, temu broja posvetili smo kuhinjama, mnogima najomiljeniji prostor u domu, koji je posljednjih (pandemijskih) godina doživio mnoge preinake u organizaciji, opremanju i dizajnu, a istražujući svjetske trendove, i uz poznata domaća arhitektonska i dizajnerska imena, detektirali smo sve novosti i najavljene odvažne promjene, koje će mnogima biti toliko privlačne da će ih poželjeti u svojim kuhinjama.

Sa stručnjacima smo razgovarali o popularnom mikrocementu i gradnji ciglom, doznali smo koje je samoniklo bilje jestivo i za što se može koristiti te kako razmnožiti sobne biljke. Kao i uvijek, pronašli smo "top" realizirane domaće projekte koji će vas inspirirati, od očaravajućeg modernog stana, smještenog u starom kamenom objektu s pogledom na Split, preko kuće obučene u corten i kamen u Istri, do tehnički nabrijane kuće zanimljiva koncepta u okolici Zagreba. Naravno, to nije sve, ali nećemo sve prijevremeno ni otkriti. Ne propustite novi D&D!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 07:46