TALIJANI TO RADE NAJBOLJE!

Nova Bulgari trgovina na 5. aveniji

 

Četrdeset godina nakon otvaranja svoje prve trgovine u New Yorku, Bulgari je ponovno potvrdio svoju ljubav prema ovom gradu redizajnom svoje vodeće trgovine na Petoj aveniji. Novi koncept dućana koji potpisuje arhitekt Peter Marino, spaja Rim i New York, dva kultna i izrazito kontrastna grada u jednu predivnu arhitektonsku priču.

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA OTVARANJU!

Bulgari je svoju prvu trgovinu u New Yorku prvi put otvorio 1970. godine. U karakterističnom avangardnom duhu, talijanski je draguljar donio suštinu rimskog načina života preko Atlantika, kako bi proslavio grad koji nikada ne spava, postajući dragulj moderne žene.

Četrdeset godina nakon otvaranja svoje prve trgovine, Bulgari je ponovno reinterpretirao svoju vodeću trgovinu, koja se može pohvaliti jednom od strateški najboljih lokacija na Manhattanu, na uglu 5. avenije i 57. ulice. Dizajnerski koncept dućana osmislio je Peter Marino, a inspiraciju je crpio iz arhitektonskih elemenata mistične Bulgari trgovine smještene na Via Condotti u Rimu, te ponudio svoju bezvremenu, ali suvremenu viziju Vječnoga grada.

Kombinirajući klasične, suvremene i inovativne motive, prostor postaje poziv na putovanje kroz 130. godina dugu povijest ovog rimskog draguljara. Rimska nadahnuća su sveprisutna te ukazuju na rimski Panteon i geometrijske krugove i četvrtaste motive na gracioznom podu i zidovima nove trgovine. Najbolji talijanski majstori pokazali su svoj vještine u više od 30 pomno odabranih tradicionalnih plemenitih materijala, uključujući mramor, različite tonove marmorina, orah, željezo, mesing, svilu i baršun.

Novi redizajn trgovine bio je i dobar povod za kreiranje nove kolekcije nakita, Bulgari New York Collection koja slavi rimsku sofisticiranost i radost života. Među divnim novim komadima nakita posebno se ističe ogrlica s plavim, bijelim i crvenim nizovima tanzanita, rubina i dijamanata.

Foto: Bulgari, Massimo Listri

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 22:18