ZA MLADI PAR

Neočekivani ukrasni detalji koji su se pojavili u obnovi oblikovali su ovaj stan od 52 kvadrata

 YEVHENII AVRAMENKO/
Kako bi se prostor ujedinio u jedno veliko područje, uklonjeni su svi unutarnji zidovi

Nakon što je kupio svoj novi stan u Kijevu i krenuo s uređenjem mladi vlasnik ovog stana od 52 metra četvorna imao je na pameti staložen i minimalistički dizajn cijelog prostora. Koncept se dramatično promijenio jer je nakon demontaže spuštenog stropa neočekivano pronađen originalni zadivljujući ukras u obliku štukatura. Bez puno razmišljanja, zajedničkom odlukom vlasnika i arhitektice Natalie Dubrovske, prostor je prilagođen sirovom i prirodnom izgledu. Osim toga, u cijelom procesu se još jedna stvar promijenila, a to je bračni status vlasnika. Tako se stan za jednu osobu pretvoren u mjesto za par s umiljatim kućnim ljubimcem.

image
YEVHENII AVRAMENKO/
image
YEVHENII AVRAMENKO/

Kako bi se prostor ujedinio u jedno veliko područje, uklonjeni su svi unutarnji zidovi. Vlasnici su ljubitelji velikih druženja i jako često svoj bliske ljude vole imati u domu, stoga im je veliki dnevni boravak bio važan. Taj postupak je utjecao na koncept drugog djela stana pa je odlučeno da sve ostale prostorije budu što manje.

image
YEVHENII AVRAMENKO/
image
YEVHENII AVRAMENKO/
image
YEVHENII AVRAMENKO/

Zadržan je, renoviran i stilski prilagođen novom dizajnu štukaturni medaljon na stropu i profilacija po obodu, koji su ostali od izvornog uređenja prostora.

Prijašnji vlasnik je iza sebe ostavio značajnu i impresivnu zbirku knjiga koju su novi vlasnici odlučili zadržati. Stoga je knjižnica bila jednako potrebna kao i udobna fotelja sa stolićem pokraj nje.

image
YEVHENII AVRAMENKO/
image
YEVHENII AVRAMENKO/

Paleta boja interijera je topla i ugodna, dominantna boja je bakrena. Glavne površine su originalna crvena cigla na zidovima, hrastov parket u obliku riblje kosti, orahov furnir na blagovaonskom stolu, crni granit na kuhinjskoj ploči. Slike Anne Scherbyne i Aline Yakubenko koje su kupljene u galeriji The Naked Room u Kijevu postale su emotivni akcent prostora.

Stari klavir tada je gotovo slučajno postao dio interijera. U razdoblju obnove vlasnik je bio u unajmljenom stanu koji je imao klavir. Tamo je počeo učiti svirati i to ga je fasciniralo. Dok je bio u Berlinu, otišao je na tržnicu starinskih proizvoda i žarko je želio kupiti prekrasan klavir za svoj novi renovirani stan.

image
YEVHENII AVRAMENKO/
image
YEVHENII AVRAMENKO/
image
YEVHENII AVRAMENKO/

- Moj cilj je bio stvoriti stan u kojem se ne čini kao da je iznova dizajniran, savršeno promišljen ili umjetan. Želim da klijenti od prvog dana osjećaju da je prostor samo njihov lijepi dom. Mjesto sa skrivenom osobnom poviješću. Mjesto gdje se odlučite rado vratiti iz ureda ili dugog putovanja - rekla je arhitektica Natalie Dubrovska za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:33