ljepotica koja osvaja

Nenametljiva, ali lijepa kuća za odmor

Evo kako kreirati skladan prostor

Odlučili smo vam pokazati lijep primjer uređenja kuće za odmor u prirodi. Ako imate napuštenu nekretninu na selu, moru, planini ili brdu, sada je pravi trenutak da ju uredite. Vjerujte nam, bit ćete nam zahvalni u toplim ljetnim danima. Ljenčarenje u Hammocku na vlastitoj terasi ili u vrtu gušt je koji se višestruko isplati.

Interijer u kući za odmor trebao bi biti svjež i ugodan, što lako možete postići ako se odlučite za drveni namještaj, različite teksture i velike prozore s kojih se pruža nesmetan pogled na krajolik. Bitan element svake kuće je i okućnica koju na vrijeme morate urediti kako biste u ljetnim danima mogli bezbrižno uživati, a najbolja i najkvalitetnija zaštita od sunca je ona prirodna. Na vrijeme posadite lozu ili hmelj kako biste u ljetnim danima mogli uživati u debelom zelenom hladu. Zamislite kako je lijepo sjediti u vrtu u ugodnom društvu prijatelja ispod zelenog hlada koji ste sami kreirali, uz čašicu finog vina, masline i sir, i satima bezbrižno razgovarati u opuštenoj atmosferi.

Što se samog uređenja interijera tiče, neka bude jednostavno i financijski prihvatljivo. Odaberite rustikalni stil i tradicionalne materijale, poput pločica i bijelih zidova. Ako vam je bitna povezanost s prirodom, povežite interijer s eksterijerom velikim prozorom ili staklenom stijenom. Osim toga, odmor je idealno vrijeme za druženje s obitelji pa pokušajte barem u jednom djelu interijera ukloniti zidove, kako biste provodili više vremena zajedno i osnažili odnose. Također, ne trebate se previše zamarati odabirom boja. Rađe se odlučite za vizualni kontinuitet između prostora, koji možete postići reduciranom i harmoničnom paletom bojama koje će naglasiti materijal. Pogledajte!


U prizemlju obitelji uvijek možete ostati u kontaktu, jer nema pregrada, dok su na katu prostori odvojeni zidovima kako bi se dobila privatnost u spavaćim sobama i kupaonicama. Dnevna prostorija otvorenog je tipa i sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice, a dnevni je boravak formiran oko kamina s velikim betonskim elementom u obliku slova U te madracima i jastucima za bezbrižno uživanje. U cijeloj kući vlada pomalo boemski stil i prava je interijerska poslastica s puno inspirativnih ideja. Pogledajte!










Izvor: eltornilloquetefalta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 07:09