VIŠE OD SALONA

Na ovoj zagrebačkoj adresi ljepota postaje umjetnost, a prostor nudi nezaboravno iskustvo

 Borna Meter/VONMETZER
Dizajn interijera prožet je eklektičkim pristupom, gdje se tradicija susreće sa suvremenim elementima

Ponekad nam se čini da se saloni za ljepotu otvaraju na svakom uglu, a onda se podjednakom brzinom i zatvaraju. Ipak, neki opstaju, ističući se svojim konceptom, ponudom, ali i uređenjem. Jedan takav nalazi se na zagrebačkim Vrbanima, u neposrednoj blizini Point Centera. Salon KAi Vrbani brend je tvrtke KAi home of beauty, a otvoren je u prosincu 2022. godine. Stručni tim visoko kvalificiranih i iskusnih frizera, pedikera, manikera i kozmetičara u salonu nudi niz frizerskih usluga, usluga depilacije, manikure, pedikure i tretmana lica, međutim KAi nije samo mjesto koje se brine o ljepoti; to je mjesto doživljaja, gdje svaki kutak odražava strast prema estetici i kvaliteti i gdje ljepota postaje umjetnost, a prostor postaje iskustvo.

image
Borna Meter/VONMETZER
image
Borna Meter/VONMETZER

Uređenje je osmislila vlasnica Iris design Studija Iris Androšević Pinjuh, a cijela ideja leži na spoju elegancije, stila i sofisticiranosti.

"Vodili smo se mišlju da salon nije samo mjesto ljepote, već i oaza estetskog užitka, gdje se tradicija susreće s modernim, stvarajući prostor gdje svaki detalj ima svoju priču", rekla je Iris Androšević Pinjuh.

Dizajn interijera prožet je eklektičkim pristupom, gdje se spojila raznovrsnost stilova što je rezultiralo dojmljivim i jedinstvenim ambijentom. Klasika štukatura, zidnih tapeta i profiliranih fronti ormara je prožeta suvremenim elementima, kao što su keramika velikih formata i mikrocement uz moderne obrade zidova glimmerputz tehnikom, stvarajući harmoniju i uravnoteženost. Svaki ornament pažljivo je odabran, dizajniran i prilagođen po mjeri prostorija kako bi stvorio autentičan dojam, istovremeno naglašavajući praktičnost prostora. Zidovi salona djelomično su obloženi keramikom tirkizne boje, pružajući prostoru svježinu i živost. Plava boja simbolizira vitalnost i energiju, stvarajući ugodnu atmosferu koja poziva na opuštanje i uživanje.

image
Borna Meter/VONMETZER
image
Borna Meter/VONMETZER

Ono po čemu je KAi specifičan u beauty svijetu je to što je jedini salon ljepote u Hrvatskoj koji za izvođenje tretmana upotrebljava ekskluzivnu dermokozmetiku brenda Dr. Barbara Sturm, u koji vjeruju i brojna poznata lica poput Gwyneth Paltrow, Belle Hadid i Victorije Beckham.

Njemačka liječnica dr. Barbara Sturm poznata je po svojim nekirurškim tretmanima protiv starenja i metodama za pomlađivanje kože. Znanost iz svog kliničkog istraživanja i ortopedske prakse prenijela je u područje estetike što je urodilo osmišljavanjem MCX tretmana, njege lica plazmom bogatom trombocitima (PRP) koju mnogi danas nazivaju “krvnom njegom lica”, nakon koje je ubrzo uslijedila njezina poznata krema “MC1”; prilagođena hidratantna krema na bazi plazme koja iskorištava snagu vlastitih tjelesnih proteina u formuli za zacjeljivanje kože. Također, osmislila je i kolekciju protiv upalnih stanja kože lica - Molecular Cosmetics.

image
Borna Meter/VONMETZER
image
Borna Meter/VONMETZER

Između ostalog, tretmani tijela i lica izvode se i kozmetikom brenda Guinot, koji se ističe u kreiranju inovativnih metoda u njezi kože, a u svojim proizvodima koristi aktivne sastojke koji su proizvod najnovijih znanstvenih dostignuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:31