Jer on to zaslužuje

Mali stan biznismena koji solira, ali zna što želi. Ništa nije slučajno u ovom domu od 42 m2

 SERGEY POLYUSHKO/
Udoban kauč za uživanje u zalascima sunca bila je glavna želja vlasnika

Muškarci žive drugačije i često imaju neke druge ideje o namještaju, dekoru i bojama. No to ne znači da bi tipičan stan za muškarca koji solira trebao biti nemaštovit i bez šarma. Danas vam pokazujemo kako je dizajnerica Elena Fateeva iz kreativne radionice FateevaDesign opremila stilski muški stan. Glavna želja vlasnika bila je ogromna sofa na kojoj bi mogao udobno promatrati zalaske sunca.

image
SERGEY POLYUSHKO/

Stan se nalazi se u novoj stambenoj zgradi. Prema tlocrtu ima ukupno 42 četvorna metra i sastoji se od sljedećih prostorija: otvorenog dnevnog boravka s kuhinjom, male spavaće sobe, malog kvadratnog ulaznog hodnika i kupaonice.

image
SERGEY POLYUSHKO/

Dizajnerici je bilo važno definirati koncept opremanja što preciznije u fazi planiranja kako bi se izbjeglo guranje u krivom smjeru. Dakle, muški stan treba odražavati navike, hobije i stil života vlasnika. Na kraju je sve prošlo glatko, kao što možete vidjeti na fotografijama.

image
SERGEY POLYUSHKO/

Prostrani dnevni boravak ima: kuhinju s otokom za kuhanje, veliki kožni kauč s pripadajućim stolićem za kavu i TV postavljen na zid nasuprot kauču. Stan se čini veći nego što zapravo jest jer je relativno otvoren. Između hodnika i dnevnog boravka nema vrata, već prostorna pregrada koja ih međusobno odvaja i nosivi stup u sredini skladno integriran u namještaj. Hodnik također vodi do malog spremišta, gdje je smještena perilica rublja i gdje se čuva skijaška oprema i odjeća vlasnika.

image
SERGEY POLYUSHKO/

Interijer karakteriziraju bogate, ali prirodne boje. Odabir kombinacije vinsko crvene i antracit sive nije slučajan. Prozori dnevnog boravka gledaju na zapad, tako da se s kožne sofe možete diviti prekrasnim narančasto-crvenkastim zalascima sunca. Prema riječima dizajnerice, važno je uzeti u obzir vanjske čimbenike prilikom uređenja prostora. Crni detalji dodaju kontrast i dinamiku, a crni zid prostoriji daje veću dubinu.

image
SERGEY POLYUSHKO/
image
SERGEY POLYUSHKO/
image
SERGEY POLYUSHKO/
image

Zara Home posteljina, Jysk svijećnjaci i žardinjere

SERGEY POLYUSHKO/
image
SERGEY POLYUSHKO/

U stanu nema puno samostojećeg namještaja. Umjesto toga, fokus je ovdje na dovoljno ugradbenih ormara i pametnih rješenja za pohranu koja su jednostavno neophodna. Tako se mali jednosobni stan čini puno većim od 40 četvornih metara. Rasvjeta je također planirana tako da je svaki prostor dovoljno osvijetljen, a da sama svjetla ne smetaju.

image
SERGEY POLYUSHKO/

Kožni kauč u konjak smeđoj boji privlači pažnju u otvorenom dnevnom boravku i stvara odličan kontrast crno-crvenoj kuhinji. Ovaj kauč je top izbor za muški stan jer djeluje klasično-muževno i trendi u isto vrijeme. Sivi jastuci vizualno su usklađeni s tepihom i parketom.Prozori od poda do stropa dopuštaju dovoljno dnevne svjetlosti da preplavi prostoriju.

image
SERGEY POLYUSHKO/
image
SERGEY POLYUSHKO/
image

Čak su i utičnice, prekidači i ručke na vratima crne

SERGEY POLYUSHKO/

Vrata su ugrađena u ravnini sa zidom i dizajnirana u istoj boji kao i zidovi, kako ne bi preopteretili prostoriju nepotrebnim detaljima. Okviri vrata i šarke vješto nestaju u zidovima. Osim toga, vrata su postavljena od poda do stropa, što rezultira jedva primjetnim okomitim linijama i čini prostoriju višom. Oni podižu geometriju stana u visini te uz pomoć pametno postavljenih ogledala, na primjer, u kupaonici, u hodniku ili u blizini kuhinjskog otoka – taj se efekt pojačava.

image

Biljke ne bi smjele nedostajati ni u muškom stanu

SERGEY POLYUSHKO/

Unatoč muškoj paleti boja i naglašenoj funkcionalnosti namještaja, također je bilo važno stvoriti osjećaj ugode i doma. Stoga se koriste razni kućni pribor i biljke. Naravno, za muški stan prikladne su sobne biljke koje se lako njeguju, poput paprati, jer mogu preživjeti i uz malo vode i svjetla.

image
SERGEY POLYUSHKO/
image

Jysk tepih, Hansgrohe slavina za tuš, Villeroy & Boch WC

SERGEY POLYUSHKO/
image
Elena Fateeva/ kreativna radionica FateevaDesign
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:20