Jeftino i elegantno

Mala garsonijera od 26 četvornih metara u potpunosti opremljen u uradi sam trgovini

 To Taste
Jeftino i elegantno opremljen stan za mladog vlasnika, dizajneri su zonirali uz pomoć namještaja i podova

U građevinskom hipermarketu OBI pronašli su materijale od kojih su sami izrađivali namještaj, i uštedjeli novac i vrijeme.

image
To Taste
image
To Taste

Mladi vlasnik kupio je ovaj mali stan u novogradnji i obratio se dizajnerima iz To Taste Studija da mu pomognu u planiranju prostora, uzimajući u obzir njegov životni stil i želje. Mladić puno radi kod kuće, bavi se jogom i blisko mu je sve što se tiče ekologije i zaštite okoliša.

image
To Taste
image
To Taste

Prvo je riješen problem rasporeda. Riječ je o standardnom studio apartmanu s malom kupaonicom i prolaznom kuhinjom. Autori projekta zonirali su životni prostor uz pomoć polica, tako da je mjesto za spavanje odvojeno od blagovaonice. Napravili su kutnu kuhinju i nisu zaboravili na ormar za pohranu.

image
To Taste

- Pri kupnji stana, mreža građevinskih hipermarketa OBI našem je klijentu uručila karticu s popustom za novo naselje koja vrijedi godinu dana pa je klijent tražio da maksimalno iskoristimo materijale od tamo”, kažu arhitekti te dodaju kako je za njih ovo bio zanimljiv eksperiment. Je li moguće napraviti cool interijer kupnjom materijala samo u jednoj trgovini? I pokazalo se da je sve moguće!

image
To Taste

Glavna boja je duboka plava nijansa koja interijeru daje dubinu i snažan izgled te naglašava muški karakter. Ova tamnija boja pruža izvrsnu pozadinu za velike murale, prirodne teksture drva i zelene sobne biljke.

image
To Taste

Kako mladić ima malo stvari, nisu bili potrebni veliki sustavi za pohranu. U hodniku je napravljena niša u koju se uklapala ulazna garderoba s policom i donjim ormarićem za cipele.

Iza kuhinjskog seta postavili su ormar do stropa. Garderoba je u potpunosti izrađena od drvenih ploča, koje su se našle u OBI asortimanu.

U stanu pažnju privlači polica postavljena ispod stropa.

- Može se koristiti ne samo za odlaganje kutija i stvari, već i kao stalak za cvijeće. Puno zelenih biljaka jedna je od želja vlasnika koji ih uzgaja”, kažu dizajneri.

image
To Taste

Dizajneri su kao osnovu uzeli eko-teme. Materijali su odabrani da budu izdržljivi i laki za čišćenje. Plus, ne bi trebali smanjili površinu stana. Dakle, zidovi su izravnani gipsanom žbukom i prekriveni bojom na bazi vode, Vlasniku će moći samostalno promijeniti interijer, samo prebojati sve. Na pod je postavljena inženjerska ploča u kombinaciji s pločicama u kuhinjskom prostoru.

image
To Taste

Kupaonica u odnosu na veličinu stana dosta je prostrana. Mladić je želio i kadu i tuš kabinu kako bi se ujutro mogao brzo istuširati, a navečer opustiti u kadi nakon joge – za sve je bilo dovoljno mjesta.

image
To Taste
image
To Taste
image
To Taste

Mnogi komadi namještaja u interijeru izrađeni su od materijala iz OBI hipermarketa. Na primjer, ormar i regal u blagovaonici "sastavljeni su na licu mjesta" od ploča za namještaj i drveta. U OBI-ju je pronađen i kuhinjski set, a putem interneta kupljen je tapecirani namještaj i komoda. Sve zajedno izgleda skladno i moderno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 14:19