Luksuzni apartman u zraku

Jeste li ikad vidjeli interijer privatnog aviona vrijednog 53 milijuna dolara?

Kročiti u avion Embraer Lineage 1000E znači ući u svijet luksuza i najfinijih predmeta koji se novcem mogu kupiti, a dio su ovog 53 milijuna dolara vrijednog privatnog aviona koji je početkom godine bio predstavljen na ženevskoj izložbi EBACE. Čak 28 renomiranih kompanija iz avioindustrije ove je godine prezentiralo svoja najnovija dostignuća za sve one koji su navikli na najbolje od svega što požele, točnije, jako bogate kupce čije prohtjeve često nije lako zadovoljiti, što jako dobro zna Jay Beever, potpredsjednik dizajnera interijera u Embraer Executive Jetsu, kompaniji koja stoji iza ove luksuzne letjelice.

Obuzdavanje beskrajnih očekivanja klijenata samo je jedan dio posla koji obavlja Jay, ali nimalo jednostavan. Koliko su zahtjevni imućni kupci ne treba posebno naglašavati. Možemo samo spomenuti da je jedan od prohtjeva prilikom dizajniranja interijera ove skupe letjelice bila i ugradnja kamina u spavaćoj sobi, što zbog sigurnosnih i tehničkih razloga nije bilo izvedivo.

Sam interijer ovog zrakoplova velik je 74 četvorna metra i ima pet prostorija, a dotjeran je s najfinijom kožom, vunom i svilom na svijetu i drugim luksuznim predmetima kako bi zadovoljili i najzahtjevnije kupce s jedinstvenim ukusom. No, ono što Embraer Lineage 1000E čini drugačijim od drugih privatnih zrakoplova jest činjenica da zbog svoje veličine može sletjeti na najslađa mjesta na svijetu. Može uploviti u manje zračne luke u kojima su težina i raspon krila ograničeni. Što većim privatnim zrakoplovima stvara logistički problem, a vlasnicima zadaje glavobolje.

Kako po svojoj prirodi ovaj zrakoplov ima ograničenu površinu, dizajneri su morali biti jako kreativni i maksimalno iskoristiti svaki milimetar interijera, a sretnim je vlasnicima, što se tiče tehnologije, osigurano sve za ugodan boravak, kako bi se osjećali kao kod kuće. Još jedna zanimljivost u ovom avionu jest kupaonica s velikim tušem, kamenim zidovima i podom te vlastitim tankom za toplu vodu (zasebni se spremnik koristi za brodsku perilica suđa), ali i prozorom s pogledom na sunce tijekom tuširanja na 12.000 metara. U nastavku možete pogledati vizualizaciju privatnog zrakoplova u budućnosti s više prozora i osunčanog prostora. Nama se sviđa, a vama?

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:28