PROJEKT ZA DESET

Luksuzna montažna kuća od oko 500 kvadrata po modelu "ključ u ruke" u Vrbovcu

 STUDIO INTUITION DESIGN
Vlasnici su potražili pomoć stručnjaka jer su ih zabrinjavale velike proporcije galerije

U Vrbovcu je u tijeku gradnja montažne kuće čiji se interijer uređuje prema atraktivnom projektu studija Intuition design, glavne dizajnerice Martine Kordić. Vlasnici su potražili pomoć stručnjaka za uređenje interijera ponajprije zato što su ih zabrinjavale velike proporcije galerije gotovo kao u nekoj hali, te su željeli postići da cjelokupna kuća dobije atmosferu topline i obiteljskog doma.

image
STUDIO INTUITION DESIGN

Investitorima je bilo bitno dobiti dovoljno mjesta za posjete obitelji, pa su boravak i blagovaonica osmišljeni za velika okupljanja

image
STUDIO INTUITION DESIGN

- Vlasnica je veliki obožavatelj prirodnih tonova bež, boja drva i bijele uz dodatak elegancije i profinjenosti tamnog drva, što se primjećuje u projektu. Svidjela im se i ideja staklene ograde, mramornog otoka i štukatura uz hodnike obojene u boju sand beige. Bilo im je bitno i da dobiju dovoljno mjesta za posjete svoje obitelji, svi žive relativno blizu, pa je poanta velikog dnevnog boravka i blagovaonice da je idealna za velika okupljanja i druženja. Naravno, i da kuća ima dovoljno mjesta za njihovu buduću djecu - opisuje Martina Kordić kako je nastao projekt.

Ključ u ruke

Montažnu kuću od oko 500 kvadrata po modelu "ključ u ruke" postavlja tvrtka Fit Design, a arhitektonske nacrte potpisuje Dinatronic iz Vrbovca. Dizajnericu Martinu Kordić pitamo postoji li ikakva razlika, odnosno specifičnost u uređenju interijera montažnih kuća i onih nastalih klasičnom gradnjom.

image
STUDIO INTUITION DESIGN
image
STUDIO INTUITION DESIGN

Svaka prostorija u kući ima suptilno drukčije uređenje po izboru boja i materijala. U nekima je ubačeno tamno drvo radi kontrasta svijetlobež mramoru, a kroz sve se prostorije proteže isti elegantni stil, ponegdje i uz zlatni detalj

image
STUDIO INTUITION DESIGN

- Posebne razlike u uređenju između takvih kuća nema, a konstrukcija je svakako drugačija. Međutim, važno je stvoriti ugođaj topline doma bez obzira na vrstu građenja, a najvažnije je vizualno povezati sve elemente u cjelinu i stvoriti individualnu priču uređenja - odgovara Martina Kordić.

Svaka prostorija u kući ima suptilno drugačije uređenje po izboru boja i materijala.

- U nekima je ubačeno tamno drvo radi kontrasta svijetlobež mramoru, a kroz sve se prostorije proteže isti elegantni i ukusni stil povezan s osobnim stilom vlasnice, čak s ponekim luksuznim zlatnim detaljem - opisuje dizajnerica.

Tapete s magnolijama u spavaćoj sobi i dnevnom boravku dobavljene su iz tvrtke MagisWall.

image
STUDIO INTUITION DESIGN
image
STUDIO INTUITION DESIGN
image
STUDIO INTUITION DESIGN

Namještaj i elektronika

- Magnolije su sinonim za nježnost i luksuzan izgled - spavaćoj sobi daju dozu intime i delikatnosti, a na poziciji galerije dočarava se grandioznost uz dašak topline - objašnjava.

image
Fit Design

Unutarnji namještaj izrađuje tvrtka Sequoia Furniture iz Sesveta, unutarnju rasvjetu i elektroniku rješava tvrtka Livolo Sense i Mass Light, a štukature potpisuje tvrtka Kalcer.

Što se tiče elektronike i rasvjete, Tvrtka Livolo omogućit će da objekt bude opremljen najmodernijom opremom kristalnog programa prekidača, termostata i portafona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2024 18:15