RUSTIKALNI STIL

Kućica od 32 kvadrata precizno obnovljena s naglaskom na tradicionalnoj gradnji

 boutique-homes.com
Kako doznajemo kuća je projektirana prema tradicionalnim bodrumskim kolibama koje se nalaze po cijelom području

Visoko iznad sela Gokcobel na turskom poluotoku Bodrum, ova kućica od svega 32 metra četvorna izgrađena je početkom 20. stoljeća. Daleko od svega, kućica je ušuškana u netaknutu prirodu koja obiluje autohtonim biljem, a dodatna prednost prekrasan pogled na planine, Egejsko more i luku Yalikavak.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Kako doznajemo kuća je projektirana prema tradicionalnim bodrumskim kolibama koje se nalaze po cijelom području. Prije nekoliko godine cijeli prostor je blago renoviran, ali je zadržan njezin drevni karakter te je najveći naglasak na autentičnoj turskoj gradnji. Karakteristika takve gradnje su debeli zidovi od čak 50 centimetara te istaknuti drveni stropovi. Zahvaljujući ovim postupcima i pažljivoj obnovi građevina je puna karaktera te se odlikuje jednostavnim rustikalnim stilom.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Udoban dnevni boravak u obliku slova L i blagovaonica nalaze se nasuprot kompaktne čajne kuhinje za samostalnu pripremu hrane, što ga čini ugodnim utočištem za dvoje. Glavna spavaća soba posjeduje i vlastitu kupaonicu, a osim toga tu je smješten i privatni prostor za garderobu. Vanjski prostor se odlikuje velikodušnom verandom s malim bazenom koji su kao stvoreni za uživanje u zadivljujućim zalascima sunca iznad planina i pogledom na pučinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 14:07